Fitxa tècnica

Producció: Tempesta, Amka Films Productions, Ad Vitam Production
Guió: Alice Rohrwacher
Música:
Muntatge: Nelly Quettier
Durada: 2 h 5 min.Ç
Intèrprets: Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Luca Chikovani, Alba Rohrwacher, Sergi López, Natalino Balasso, Tommaso Ragno, Nicoletta Braschi.

 

Sinopsi

Lazzaro (Adriano Tardiolo) és un jove pagès que viu i treballa en una regió rural italiana, juntament amb un grup de gent, a les ordres d’una marquesa propietària de les terres. El transparent i humil Lazzaro coneixerà Tancredi, fill de la rica propietària. Tot i ser de tarannà oposat, entre tots dos naixerà una relació sincera.

Guardonada amb el Premi al Millor Guió al passat Festival de Cannes, i el Premi del Jurat a Sitges, Lazzaro Felice és una faula sobre la bondat, que intenta treure el cap en una societat ferotge i deshumanitzada. Lazzaro és el bé personificat, sense miracles, sense superpoders, que inicia un viatge en el temps i l’espai per escampar les seves emocions i autenticitat. Cinema d’una altra època, tocat pel neorealisme, i per Fellini i De Sica, aquesta meravella d’Alice Rohrwacher ens regala una lliçó de simbolisme amb escenes magistrals.

Alice Rohrwacher

Filla de mare italiana i pare alemany, Alice Rohrwacher va néixer a Fiesole el 1981. Va passar la seva adolescència a Castel Giorgio, lloc on transcorren les seves pel·lícules. Va estudiar filosofia i literatura a Torí i va treballar com a guionista i assistent de direcció abans de dirigir el documental Checosamanca (2007), i els llargmetratges Corpo celeste (2011) i El país de las maravillas (2014).

Quan?

Dimarts, 12 de març. 21:30 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic