Fitxa técnica

Heat // Michael Mann, EUA, 1995

Producció: Warner Bros. Regency Enterprises
Guió: Michael Mann
Música: Elliot Goldenthal
Muntatge: Marsha Nakashima, Terry Rawlings
Durada: 2 h 50 min.
Intèrprets: Robert De Niro, Al Pacino, Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore, Ashley Judd, Diane Venora, Amy Brenneman, Natalie Portman, Mykelti Williamson

 

Sinopsi

Un grup d’experimentats lladres liderats per Neil McCauley (Robert de Niro) preparen un atracament a un furgó blindat a Los Angeles. L’assalt acaba en un bany de sang i el tinent de policia Vincent Hanna (Al Pacino) comença la investigació del cas i la persecució del grup de criminals.

Es compleixen 25 anys de l’estrena d’una de les millors pel·licules d’acció dels darrers temps i de la que ara, el seu autor, Michael Mann, ha anunciat que rodarà una segona part. El moment idoni, doncs, de veure-la i fer-ho en pantalla gran. L’atracció del seu embolcall visual i del seu exemplar muntatge és evident però les seves qualitats van molt més enllà: la solidesa del seu guió explora les relacions dels personatges i la soledat en què estan immersos. Tambe hi ha la personalitat de l’heroi i l’antiheroi, dues cares d’una mateixa moneda, representats pel duel interpretatiu entre Robert de Niro i Al Pacino

Michael Mann

Director de cinema nascut a Chicago el 1943. Va decidir que volia dedicar-se al cinema després de veure Dr. Strangelove (1964) de Kubrik. Va dirigir episodis de sèries mítiques com Starsky i Hutch Corrupción en Miami i va fer el salt al cinema amb Ladrón (1981). La seva icònica filmografia està marcada per obres de precisió narrativa i visual com Hunter (1986), El último mohicano (1992), HeatEl dilema (1999) o Collateral (2004) entre d’altres.

Quan?

Dimarts, 11 de febrer. 21.30 h
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

 

AnteriorCINECLUB XIC. La historia interminable
Següent“Projecte tothom”, de Maiol de Gràcia
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.