Fitxa tècnica

Producció: Studio Ghibli
Guió: Isao Takahata a partir del manga d’Hisaichi Ishii
Música: Akiko Yano
Muntatge: Takeshi Seyama
Durada: 1 h 44 min
Intèrprets: animació

 

 

Sinopsi

Els meus veïns els Yamada és un recull de petites i originals històries de la vida quotidiana d’una típica família de classe mitja de Tòquio. Els Yamada són Takashi i Matsuko (els pares), Shige (la sogra), Noboru (el fill), Nonoko (la filla) i en Pochi (el gos).

Estructurada com una sitcom, aquesta pel·lícula del malaguanyat Isao Takahata és una de les obres més arriscades de l’Estudi Ghibli, allunyada del relat fantàstic infantil i molt més propera als clàssics japonesos com Yasuhiro Ozu, a la recerca de la plasmació de l’estil de vida en un petit barri d’una ciutat nipona. Takahata arrisca també en el dibuix -minimalista-, en la narrativa -desmembrada-, i en la posada en escena -amb haikus i cançons que separen els esquetxos. Aquesta pel·lícula, plena d’humor i tendresa, és una de les joies mig amagades del cinema japonès recent.

Isao Takahata

Nascut al 1935, va ser un dels pioners de l’Anime nipó. Va dirigir el seu primer film, Horus, el príncep del sol, el 1968 per a la Toei Animation. Després de treballar en nombroses sèries televisives, com Marco, va fundar l’Estudi Ghibli juntament amb Hayao Miyazaki. Aquí hi va realitzar cinc films: La tomba de les lluernes (1988), Records de l’ahir (1991), Pompoko (1994), que projectem dins del Cineclub Xic; Els meus veïns els Yamada i El conte de la princesa Kaguya (2013). Takahata va morir l’abril d’aquest any.

Quan?

Dimarts, 11 de desembre. 21:30 h.
Idioma: VO en japonès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorNominacions als Globus d’Or 2019
Següent‘Els homes m’expliquen coses’, Rebecca Solnit
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.