Fitxa tècnica

El viatge de la Marta (Staff Only) // Neus Ballús, Catalunya, 2019

Producció: Ikiru Films, El Kinògraf, Turanga Films, La Terraza Films, Les Films Hatari, TV3, ICIC, ICAA
Guió: Neus Ballús, Pau Subirós
Música: Isabel Latorre
Muntatge: Neus Ballús
Durada: 1 h 23 min.
Intèrprets: Elena Andrada, Sergi López, Ian Samsó, Madeleine C. Ndong, Diomaye Augustin Ngom.

 

Sinopsi

La Marta (Elena Andrada), de 17 anys, marxa de vacances a Senegal amb el seu pare i el seu germà petit. Allà s’esforça sense èxit per conèixer gent de la seva edat fins que, un dia, obre una porta que dona accés a l’àrea reservada al personal de l’hotel.

El relat de la Marta ens situa en un context de doble descoberta. D’una banda, el creixement físic i emocional de la seva protagonista i, de l’altra, el descobriment de l’Àfrica a través d’una mirada jove. Sis anys després del seu debut amb La plaga, Neus Ballús torna a oferir-nos un film protagonitzat per intèrprets no professionals (amb l’excepció de Sergi López) que propicia una aproximació única, personal i directa, a una premissa aparentment senzilla però rica en matisos.

Neus Ballús

Mollet del Vallès, 1980. Els seus primers treballs van ser els curts La Gabi (2004), L’avi de la càmera (2005) i Pepitu Ricu (2006). El seu documental Immersió (2009), filmat íntegrament sota l’aigua, va rebre el Premi al Millor Curtmetratge a ALCINE. La plaga (2013) va ser el seu primer llargmetratge.

Programada conjuntament amb VicDones-SIAD Osona. Hi col·laboren la Diputació de Barcelona i la Fundació SGAE. Amb el suport a la difusió de l’Acadèmia del Cinema Català. Aquesta pel·lícula forma part de la setena edició de Conegudes (també) a casa, el programa itinerant de la 27a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

https://www.youtube.com/watch?v=-yT6F7cLFPw

Quan?

Dimarts, 10 de desembre. 21.30 h.
Entrada gratuïta
Idioma:
Versió Original en català
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

 

AnteriorCrítica de “La trinchera infinita”
SegüentNominacions als Premis Gaudí 2020
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.