Fitxa tècnica

El tercer hombre // Carol Reed, Regne Unit, 1949

Producció:  London Film Productions
Guió: Graham Greene
Música: Anton Karas
Muntatge: Oswald Hafenrichter
Durada: 1 h 44 min.
Intèrprets: Joseph Cotten, Alida Valli, Orson Welles, Trevor Howard, Bernard Lee, Paul Hörbiger, Ernst Deutsch, Siegfried Breuer, Erich Ponto

 

 

Sinopsi

Viena, 1947. Holly Martins, un escriptor de segona fila, arriba a una capital dividida en quatre zones ocupades pels estats aliats de la II Guerra Mundial i descobreix que el seu amic de la infantesa Harry Lime ha mort en un estrany accident de trànsit. Holly es convertirà en un imprevist detectiu per esbrinar què ha passat amb Lime.
Aquesta pel·lícula d’Orson Welles… Perdó, de Carol Reed, és un assaig sobre la solitud i la necessitat de relacionar-se, tot en el marc d’una situació política i social compromesa. Els laberints subterranis i les runes d’una atrotinada però bellíssima Viena, són l’expressió, amb ombres i llums, de les trampes i contradiccions amb les quals viuen els protagonistes. La guerra i les seves conseqüències ofeguen aquesta colla de personatges amargs. Welles, fastiguejat de Hollywood, va provar la seva aventura europea, envoltat de talents com Graham Greene, Alexander Korda, Anton Karas i Carol Reed, a qui Welles li deia fins i tot quina roba s´havia de posar per dirigir.

Carol Reed

Director britànic multiús nascut el 1906 a Londres. Després d´abandonar la idea de ser actor, va començar a escriure obres de teatre i guions, fins a convertir-se en ajudant de direcció i debutar, com a director, dins la mítica Ealing amb Midshipman Easy (1935). Entre les seves pel·lícules més destacades hi trobem El ídolo caído (1948), El tercer hombreNuestro hombre en La Habana (1958) i Oliver (1968). Va morir a Londres el 1976.

Quan?

Dimarts, 12 de novembre. 21.30 h.
Idioma:
VOSE
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

 

Anterior‘The Handmaid’s Tale 3’, el terror continua
Següent‘Infinitas’, un món distòpic creat per Haizea M. Zubieta
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.