Fitxa tècnica

Producció: Killer Films, Fibonacci Films
Guió: Paul Schrader
Música: Brian Williams
Muntatge: Benjamin Rodriguez Jr
Durada: 1 h 53 min
Intèrprets: Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric the Entertainer, Victoria Hill, Philip Ettinger

 

 

Sinopsi

Ernest Toller (Ethan Hawke) és un capellà solitari d’una petita església de l’estat de Nova York. En la seva tasca diària coneix a una dona que embarassada (Amanda Seyfried) casada amb un ecologista radical. Ella li demana que sigui el conseller de la parella.
Amb reminiscències del cinema de Bresson i Bergman, la nova pel·lícula de Paul Schraderesdevé la culminació de la seva filmografia i, segurament, la seva millor obra. El retrat del seu protagonista serveix al director per fer una potent reflexió sobre molts problemes que omplen de dubtes la societat actual: la pèrdua de la fe, els perills de la radicalització ideològica, la degradació del medi ambient o la solitud de l’ésser humà. Tot això seguint la trajectòria del capellà enfrontat als seus dimonis interns i a la desolació que l’envolta. Sense dubtes una de les millors pel·lícules estrenades el darrer any.

Paul Schrader 

Va néixer el 1946 a Michigan en una família calvinista. Una estricta educació religiosa el va marcar profundament i això es reflecteix en tots els seus films. Va iniciar-se al cinema escrivint amb el seu germà el guió de Yakuza (1975), al qual seguiren Fascinación (1976) i Taxi Driver (1976). El 1978 debuta com a director amb Blue Collar i inicia una filmografia irregular però amb títols importants com Hardcore: un mundo oculto (1979), Mishima (1985), Touch (1997) o Aflicción (1997).

Quan?

Dimarts, 05 de febrer. 21:30 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorGuanyadors dels Premis Goya 2019
SegüentCrònica d’una gala anunciada. Premis Goya 2019
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.