John Carpenter // Estats Units, 1987

Producció: Alive Films, Larry Franco Productions, Haunted Machine Productions
Guió: John Carpenter
Fotografia: Gary B. Kibbe
Música: John Carpenter, Alan Howarth
Muntatge: Steve Mirkovich
Durada: 1 h 42 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols.
Intèrprets: Donald Pleasence, Jameson Parker, Victor Wong, Lisa Blount,  Dennis Dun, Susan Blanchard, Anne Marie Howard, Ann Yen, Ken Wright, Dirk Blocker.

 

Sinopsi

Un sacerdot (Donald Pleasence) creu haver descobert el lloc de descans de Satanàs, al soterrani d’una església abandonada de Los Angeles. Al costat d’un grup d’estudiants de física, el sacerdot prepara un projecte científic que continuï mantenint tancat El Príncep de les tenebres. Tancats a l’església per forces sinistres, els estudiants descobreixen que han de lluitar per impedir l’arribada del mal.

Celebrem aquest Julius dedicat a L’exorcista amb la vinguda del dimoni que va imaginar John Carpenter. Ell mateix feia broma dient que tots els seus films són remakes encoberts de Río Bravo, i en aquesta ocasió l’afirmació resulta especialment evident, quan el grup protagonista es veu atrapat en una església, amb l’enemic a fora (i a dins). Condicionada pel seu baix pressupost, llueix especialment el talent del director per crear atmosferes angoixants. Amb els anys, s’ha convertit en una de les pel·lícules més reivindicades del seu director.

John Carpenter

Nascut a Nova York el 1948, és un dels directors del gènere més influents que hi ha hagut i seria impossible imaginar el cinema de terror i fantàstic actual sense la seva figura. Defensor radical de l’autoria del director, sempre ha estat una ànima lliure en guerra contra els estudis per defensar la seva visió. La seva filmografia inclou títols de culte com Halloween (1978), 1997, Rescat a Nova York (1981), La cosa (1982), Christine (1983), Cop a la petita Xina (1986), Estan vius (1988) i un llarg etcètera.

Festival Julius

Quan?

Dimarts, 28 de noviembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorCICLE GAUDÍ. Els encantats
SegüentEl Julius torna!
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.