Fitxa tècnica

El hombre que mató a Liberty Valance // John Ford, EUA, 1962

Producció: Paramount Pictures, John Ford Productions
Guió: James Warner Bellah, Willis Goldbeck
Música: Cyril J. Mockridge
Muntatge:
Durada: 123 min
Intèrprets: John Wayne, James Stewart, Vera Miles, Lee Marvin, Edmond O´Brien, Andy Devine, John Carradine, Jeanette Nolan, John Qualen

 

Sinopsi

L’advocat Ransom Stoddard (James Stewart) amb la llei com a arma en un oest ple de revòlvers, és atacat pel temible bandit Liberty Valance (Lee Marvin) només d’arribar al petit poblet de Shibone. Gairebé sense poder ni moure’s, rep l’ajuda de Tom Doniphon (John Wayne) i Hallie Stoddard (Vera Miles) amb els quals formaran aquest esplèndid triangle d’amistat, amor i odi a parts iguals per poder fer front al temut bandit i demostrar la força de l’educació, sobre la llei del més fort.

Encara que al principi no va ser una pel·lícula elogiada pel públic, El hombre que mató Liberty Valance en el temps s’ha convertit un dels títols més aclamats del mestre John Ford i un clàssic imprescindible de la història del cinema. Ple de personatges memorables, el film ens presenta una lluita entre el salvatge oest i el progrés que va portar a la civilització moderna.

John Ford

Nascut a Cape Elizabeth el 1894, va ser un dels directors més importants i influents de la història del cinema nord-americà. Als 18 anys es va traslladar a Hollywood on va treballar fent tot tipus de tasques fins que va iniciar una una carrera cabdal farcida d’obres mestres com La diligencia (1939), Las uvas de la ira (1949), Pasión de los fuertes (1946), Fort Apache (1948), El hombre tranquilo (1952) o Centauros del desierto (1956). Va morir el 31 d’agost de 1973 a Palm Desert, Califòrnia.

Quan?

Dimarts 25 de febrer. 21.30 h
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

 

AnteriorConeix L’Escriba. David Osa
Següent“Los testamentos”, el retorn de Margaret Atwood
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.