Maryam Touzani // França-Marroc, 2022

Producció: Les Films du Nouveau Monde
Guió: Maryam Touzani i Nabil Ayouch
Fotografia: Virginie Surdej
Música: Kristian Eidnes Andersen
Muntatge: Nicolas Rumpl
Durada: 2 h.
Idioma: VO en àrab amb subtítols
Intèrprets: Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missioui, Mounia Lamkimel, Abdelhamid Zoughi, Zakaria Atifi, Fatima Hilal.

 

Sinopsi

En Halim (Saled Bakri) porta molt de temps casat amb la Mina (Lubna Azabal) i regenta una botiga de caftans tradicionals a la Medina Salé, una de les més antigues del Marroc. La parella, que fa anys que amaga un secret, veurà trontollar la seva estabilitat a causa d’un problema de salut i l’arribada d’un nou aprenent a la botiga.

Tanquem el cicle amb una pel·lícula tendra i emotiva que aconsegueix captivar-nos des del primer moment gràcies a un gran treball de fotografia i a una cura especial pels colors i les textures. A través d’una mirada precisa, poètica i sensual, seguim una història que es desenvolupa de forma pausada, aturant-se en els petits detalls i deixant que els gestos i les mirades expliquin més que les paraules. Tot un himne a l’amor i a la llibertat ubicat en un país marcat per les seves conviccions religioses.

Maryam Touzani

Directora, guionista i actriu nascuda a Tànger el 1980, va estudiar periodisme i comunicació a Londres. Va iniciar-se en el món de l’audiovisual com a guionista en diferents curtmetratges i com a actriu a la pel·lícula Razzia (2017).  El seu debut com a directora fou Adam (2019), premiada a Cannes. El  seu segon treball, El caftan blau, també ha estat premiada a Cannes i s’ha erigit en una de les millors i més captivadores pel·lícules de la temporada cinematogràfica.

Quan?

Dimarts, 30 de gener a les 20:00h
L’Atlàntida. C/ Francesc Maria Masferrer, 4
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorCINECLUB XIC. El drac del pare
SegüentNominacions dels Premis Gaudí 2024
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.