Fitxa tècnica

Demon // Marcin Wrona, Polònia, 2015

Producció: Telewizja Polska
Guió: Pawel Maslona i Marcin Wrona
Música: Marcin Macuk i Krzysztof Penderecki
Muntatge: Piotr Kmiecik
Durada: 1 h 34 min.
Intèrprets: Itay Tiran, Agnieszka Zulewska, Andrzej Grabowski, Tomasz Schuchardt, Katarzyna Herman, Adam Woronowicz.

 

 

Sinopsi

Després de viure a Londres, Piotr (Itay Tiran) torna al seu poble natal per casar-se amb Zaneta (Agnieszka Zulewska). Un dels regals que reben amb motiu d’aquest enllaç és un terreny on construir la seva futura casa, però, en començar a treballar-hi, hi trobaran uns ossos humans. Les noces s’acaben convertint en l’escenari d’una possessió demoníaca que remet al mite jueu del Dybbuk i la turbulenta història de Polònia.

Demon és un desassossegant conte gòtic que desborda els límits del gènere del terror per tractar temes com la memòria històrica, la tradició religiosa i la masculinitat. És una pel·lícula pòstuma que ha anat guanyant pes i reconeixement a diversos certàmens (va aconseguir el premi al millor film al festival de Cinema Fantàstic d’Austin) després de la mort del seu realitzador. Compta amb una gran banda sonora de Krzysztof Penderecki, una elegant posada en escena i unes sorprenents interpretacions per part de la parella protagonista.

Marcin Wrona

Director, guionista i productor de cinema, nascut el 1973 a Polònia. El seu curt de final de carrera, Magnet Man (2001), va suposar una gran sorpresa i va aconseguir nombrosos premis. Un èxit que va continuar amb el seu film de debut, My Flesh My Blood (2009), i El bautizo (2010). Demon havia de suposar el treball que confirmés el jove realitzador però, per desgràcia, aquest es va suïcidar el 2015.

Quan?

Dimarts, 4 de maig. 20h, a L’Atlàntida
Venda d’entrades al web de L’Atlàntida
Accediu a la venda

Anterior“La font amagada”, Míriam Tirado
Següent10 coses que potser no sabies del gran Steven Spielberg
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.