Guillem Cabra i Mar Clapes // Catalunya, 2023
Fitxa tènica
Producció: La Manchester Radiofònica.
Guió: Guillem Cabra, Mar Clapés.
Fotografia: Paco Amate.
Música: Ubaldo y Langï, Oriol Puig.
Durada: 1h 21 min.
Idioma: VO en català i castellà.
Documental. Hi internvenen: Francina Suriñach Serra, Francesc Fortí Carbonell.
Sinopsi
A Argentona, en Francesc Fortí i la Francina Suriñach van fundar El Racó d’en Binu, un reducte d’alta gastronomia francesa que el 1979 va aconseguir dues estrelles Michelin, un fet insòlit fora de Barcelona. Durant anys van viure l’esplendor i el reconeixement, però amb el pas del temps i lluny del focus mediàtic, la crítica i els clients els van oblidar. Les estrelles van desaparèixer, però ells continuen obrint cada dia, fidels a un estil entès com a manera de viure.
El documental retrata aquesta resistència digna i obstinada: mostra com l’èxit i l’oblit poden conviure en el mateix espai, i com la fidelitat a una idea de cuina esdevé acte de perseverança. Amb una mirada íntima i sensible, Binu transcendeix el relat gastronòmic i reflexiona sobre el pas del temps, la modernitat que avança i la memòria d’un país que no vol renunciar a les seves arrels.
Guillem Cabra i Mar Clapes
Guillem Cabra (Sallent, 1990) és periodista i realitzador audiovisual amb trajectòria a Catalunya Ràdio (El suplement) i TV3 (Planta baixa, Col·lapse). Binu és el seu primer llargmetratge. Mar Clapes ha fet tasques d’editora en diversos formats (televisió, curts, documentals…) amb treballs com Six Dreams (2019), El enigma Nadiuska o el curt Manuela (2019). Junts signen una obra madura, i irònica que combina experiència, paciència i sensibilitat.
Sessió programada conjuntament amb el Museu del Ter de Manlleu dins de la programació de la 15a Mostra de cinema etnogràfic de Catalunya.
Quan?
4 de novembre. 20 h.
Espai ETC de Vic




