Fitxa tècnica

Producció: Terratreme Filmes, Mira Film, Flying Pillow Films
Guió: Cláudia Varejão
Muntatge: João Braz i Cláudia Varejão
Durada: 1 h 52 min.

 

 

 

A Wagu, un petit poble costaner de Japó, Matsumi, Mayumi i Masumi s’endinsen diàriament al mar per pescar. Ho fan sense ampolles d’oxígen i seguint un ritual que les dones Ama-San s’ha anat transmetent durant centenars d’anys.

Aquet documental d’una gran bellesa ens mostra la figura de les Ama-San, dones que continuen mantenint viva una tradició gairebé mil·lenària. El film mostra la vida quotidiana de tres d’aquestes dones, de diferents generacions, i com duen a terme la seva perillosa feina en un moment en què la modernitat està posant en perill la continuïtat d’aquest sistema de pesca.

Cláudia Varejão

Va néixer a Porto, Portugal, i va estudiar cinema i fotografia. Va dirigir diversos curts i va debutar al cinema amb un documental sobre el món de la dansa, No Escuro do Cinema Descalço os Sapatos (2016). El seu últim film és Ama-San, guanyador de diversos premis en festivals de documentals d’arreu del món.

Programada conjuntament amb VicDones-SIAD Osona. Hi col·laboren la Diputació de Barcelona i la Fundació SGAE. Amb el suport a la difusió de l’Acadèmia del Cinema Català.

Aquesta pel·lícula forma part de la cinquena edició de Conegudes (també) a casa, el programa itinerant de la 25a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

Quan?

Dimarts, 12 de desembre a les 21:30 h
Idioma: VO en anglès i japonès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

 

Anterior12 h, Coïssor i descontrol infernals a Molins de Rei
SegüentNominacions Globus d’Or 2018
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.