LA TIERRA Y LA SOMBRA// César Augusto Acevedo, Colòmbia-França, 2015

Producció:  Burning Blue, Ciné-Sud Promotion, Preta Portê Filmes

Guió: César Augusto Acevedo
Música: 
Muntatge: Miguel Schverdfinger
Durada:  1 h 37 min.
Intèrprets:  Haimer Leal, Hilda Ruiz, Edison Raigosa, Marleyda Soto, José Felipe Cárdenas

Alfonso és un vell camperol que torna a la casa que va abandonar fa 17 anys. En arribar, descobreix que tot allò que alguna vegada va conèixer ja no existeix. La seva arribada desperta velles passions i odis perquè la seva família va deixar d’esperar-lo fa molt de temps

Rodada al Valle de Cauca amb actors de la zona, trasllada l’espectador a un univers rural i antic, on la terra, encara, forma part de la societat. La tierra y la sombra va aconseguir la Càmera d’or, el premi a millor òpera prima, al festival de Cannes de 2015. Això li va donar a aquesta cinta, de modesta factura, una empenta important que li va permetre estrenar-se a diversos països sud-americans. Al nostre país, la pel·lícula ha passat pel Festival de San Sebastián, però no s’ha estrenat comercialment.

Pel·lícula programada en col·laboració amb International Action For Peace (IAP) dins del projecte Receptes de Pau. Comptarà amb la presència de Julio Lamaña, Laura Rodríguez i Ona Orra, Acompanyants Internacionals a Colòmbia, membres de IAP.

Dimarts, 21 de febrer. 22 h
Idioma: castellà
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorEl camí cap a un Oscar
SegüentPeaky Blinders
Avatar photo
Elèctric de professió, però cinèfil de vocació. Soc un amant de la història i ocupo les hores perdudes entre pel·lícules i lectures. Aficionat radiofònic, m'agrada perdre'm pel món de les ones, però si realment em voleu trobar, dins d'un cinema m'haureu de buscar.