LA PLAÇA DEL DIAMANT// Francesc Betriu, Catalunya, 1982

Producció: Figaro Films

Guió: Francesc Betriu, Gustau Hernàndez, Benet Rossell
Música: Ramon Muntaner
Muntatge: Ernest Blasi
Durada:  1 h 51 min
Intèrprets: Sílvia Munt, Lluís Homar, Joaquim Cardona, Marta Molins, Elisenda Ribas, Josep Minguell, Paca Gabaldón, Alfred Luchetti.

El projecte d’adaptar la novel·la de Mercè Rodoreda havia passat per les mans de directors com Bardem, Martin-Patino o Camino, però no havien prosperat. Finalment amb la coproducció de TVE, Francesc Betriu el feu realitat en forma de pel·lícula i una sèrie de quatre capítols. El llargmetratge no és tan fidel a l’obra original i incideix més en els fets històrics que en la peripècia personal de la protagonista. Per a tota una generació, Sílvia Munt va ser la representació perfecta de la Colometa.
Cineclub Vic recupera aquest film català als voltants de Sant Jordi en una sessió que comptarà amb presentació a càrrec de la Filmoteca de Catalunya.
https://www.youtube.com/watch?v=cch93E6T3fk
Dimarts, 25 d’abril. 22 h
Idioma: català
Entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

 

 

AnteriorCom escollir el millor llibre per als petits de la casa!
SegüentEl jardí literari de Mercè Rodoreda, cafè literari a l’Ateneu de Manlleu
Avatar photo
Elèctric de professió, però cinèfil de vocació. Soc un amant de la història i ocupo les hores perdudes entre pel·lícules i lectures. Aficionat radiofònic, m'agrada perdre'm pel món de les ones, però si realment em voleu trobar, dins d'un cinema m'haureu de buscar.