Fitxa tècnica

Producció: Mandragora, Production 2006, Studioul de Creatie Cinematografica al Ministerului Culturii
Guió: Cristi Puiu
Muntatge: Ciprian Cimpoi, Iulia Muresan, Letitia Stefãnescu
Durada: 2 h 53 min
Intèrprets: Mimi Branescu, Judith State, Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Rolando Matsangos, Catalina Moga

 

En Lary es dirigeix a una reunió familiar en memòria del seu difunt pare. La trobada, però, no es desenvoluparà com estava previst: es veurà obligat a afrontar pors i fantasmes del passat i a reconsiderar el seu lloc dins de la família.

A Sieranevada, el realitzador Cristi Puiu construeix un microcosmos tancat on els seus personatges es van relacionant a mesura que la narració avança. El director explica una història mil vegades vista com si es tractés de la primera vegada, amb una mirada pausada on la càmera es limita a observar els protagonistes d’aquesta particular jornada. Puiu aconsegueix una gran sensació de veracitat en construir la pel·lícula gairebé en temps real, amb uns llargs plans seqüència que van superposant-se durant les tres hores de metratge. Una aposta d’autor arriscada i atrevida que s’ha convertit en un dels grans films del 2017.

Cristi Puiu

Nascut el 1967 a Romania, s’ha convertit en un dels grans exponents cinematogràfics del seu país. Va debutar l’any 2001 amb Marfa si bani, film premiat a nivell internacional que li va permetre desenvolupar una estimulant carrera cinematogràfica. El seguiren pel·lícules com La muerte del Señor Lazarescu (2005), Aurora (Un asesino muy común) (2010), Trois exercices d’interprétation (2013) i la seva última pel·lícula estrenada, Sieranevada (2016).

Quan? 

Dimarts, 13 de març.
Hora: 21.30 h
Idioma: VO en romanès amb subtítols.
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorEl fuego invisible de Javier Sierra, el darrer Premi Planeta
SegüentLélek, un solo de dansa-teatre de Laura Marsal
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.