Ja sabeu que tenim per costum organitzar activitats culturals com cafès literaris, xerrades, etc. Per això, aquesta setmana us portem un nou cafè literari a càrrec de la Laura Vilaregut, una estudiant de filosofia que ens portarà a reflexionar sobre què és la llibertat i totes les qüestions que se’n deriven. El cafè tindrà lloc al local social de l’Ateneu de Manlleu el proper dissabte a les 17.00 h i és una activitat gratuïta i oberta a tothom. La idea és que sigui un cafè, una xerrada, una tertúlia i que tothom pugui participar i donar la seva opinió per amanir i fer créixer el debat i, per tant, la reflexió.

Què és la llibertat?

Llibertat, musa, des d’antic, d’odes, pintures i cants; persones han mort lluitant sota el seu estandard, o àdhuc, per contra, han mort per no suportar, precisament, el seu pes.

Ara bé, què és la llibertat? Què és això que d’entrada sembla que tots posaríem en majúscula? Som lliures?
De forma vaga, sembla que podem intuir, si més no, què no és. Però és que existeix? I, si existeix, existeix com a constitutiva de la nostra naturalesa humana i és, per tant, un punt de partida, o bé és simplement un ideal a perseguir?
En el pròxim cafè filosòfic, ens aproximarem filosòficament a aquest gran tema i, ja que tradicionalment els grans savis han afirmat categòricament que pensar ens fa lliures, esteu tots convidats a venir a exercir la vostra llibertat mitjançant la reflexió i el debat (si és que es pot).
AnteriorFestival PROTESTA, del 20 al 28 d’octubre
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.