‘Els avantatges de ser un marginat’ de Stephen Chbosky

2951

mc_2202El llibre del qual us parlaré avui és Els avantatges de ser un marginat, escrit  per Stephen Chbosky, un escriptor, guionista i director dels Estats Units que ha creat un dels llibres que considero personalment un dels millors que he llegit.

Han fet una pel·lícula basada en aquest best selle
r
, però jo sempre recomanaria llegir el llibre abans i després jutjar si el film li fa justícia.

Relata la història d’un noi adolescent, que es veu implicat en tot tipus de drames adolescents, però ell actua d’una manera peculiar davant els conflictes del seu dia a dia. Tal com podeu deduir del nom d’aquesta petita novel·la, en Charlie és un marginat, però només fins que coneix a una sèrie de persones que li canviaran totalment la seva perspectiva de veure-ho tot; li ensenyaran a viure la vida.

El que més m’ha encuriosit és que tot el llibre està escrit en veu d’un cert amic, és a dir, tots els capítols comencen amb un “Estimat amic,” i al costat una data, com si fos un diari. Mentre me’l llegia m’anava preguntant qui podria ser aquest amic; ell mateix? algun amic passat? un amic futur? o potser fins i tot jo mateixa, que llegeixo les paraules que ell escriu?

Tants detalls imperceptibles que al final de la història cobren sentit, sempre i quan puguis llegir entre línies i entendre perquè escriu o perquè actua tal i com actua. No vull desvelar cap secret d’aquesta preciosa obra, ja que la millor manera d’entendre per què dic tot això d’aquest llibre és llegint-lo i gaudint-ne.

AnteriorCineclubVic
Següent‘Sing street’, de John Carney
Avatar photo
Maria Ripoll Llopart (Tarragona, 1999) ha acabat la ESO a l'IES l'Alt Berguedà, a Bagà, i actualment està estudiant Batxillerat a Itàlia. Una gran amant dels llibres de tot tipus, sobretot dels romanços i aventures. Li encanta viatjar i els seus somnis són fer la volta al món amb una maleta plena de llibres i arribar a ser escriptora algun dia.