8 contes de Nadal, Pere Calders

2780

CaldersL’any 2007, la Diputació de Barcelona va publicar de les mans d’experts com Jordi Castellanos, un recull de 8 contes de Nadal de Pere Calders. Si no recordo malament, aquest petit volum era un petit obsequi per aquells usuaris de les biblioteques de la Província, que vam poder gaudir d’un Nadal descobrint, en alguns casos, i rellegint, en d’altres, Calders.

El llibre agrupa, doncs, 8 relats de diferents obres de Calders que tracten temes relacionats amb el Nadal: encontres entre Pares Noels i famílies catalanes ‘de tota la vida’, pastors espacials enmig d’un pessebre, reunions d’alt nivell entre els Tres Reis i el Pare Noel… i tanca el recull un regust amarg d’un Nadal enmig d’una Guerra.

En qualsevol cas, en tots ells s’hi veu retratat l’estil inconfusible de Calders, una prosa lleugera de primera lectura però sorprenent i catàrquica a mesura que avança la història. Una manera de reflexionar sobre tot allò que ens envolta i que ens venen mediocrement tant per bo com per dolent i que ens omple el pap i ens col·lapsa amb un excés ambigu i contradictori d’informació.

Aquest volum té tota la pinta de ser edició limitada i sense possibilitats de reedició, però de ben segur que en alguna biblioteca o en algun mercat de segona mà en podeu trobar un exemplar. I, si més no, teniu una excusa perfecta per a buscar i remenar entre Tots els contes de Pere Calders per trobar els de temàtica nadalenca i, de pas, descobrir les mil i una lectures de cada un dels seus relats, que sempre conviden a la relectura.

AnteriorCineclubVic
SegüentTorna l’Impro-Show