1714. Alfred Bosch

1437

En una data tan senyalad1714. Alfred Boscha com és la d’avui, gairebé ens veiem obligats a recordar la nostra pròpia història amb una recomanació com és el llibre 1714 d’Alfred Bosch. Es tracta de reviure la pèrdua de les llibertats nacionals però amb uns d’un personatge fictici vingut d’Anglaterra. Una aventura èpica en l’època de la successió.

Us deixem la sinopsi que acompanya la contraportada del llibre.

“John Sinclair, un aventurer anglès, rep un encàrrec molt especial del seu govern: ha de convèncer un petit país de gent orgullosa que canviï de rei. Aquesta gent són els catalans, i el rei a canviar, Felip V. El litigi de la successió a la corona de les Espanyes acaba d’esclatar, i no és gens clar que els estaments catalans vulguin enfrontar-se al rei borbó. Però el protagonista, amb la seva ironia i la seva distància, ho ha d’aconseguir. Sinclair, personatge de ficció, recorre els ambients cortesans de l’Europa de l’època, des del Versalles de Lluís XIV fins al Madrid borbònic, passant per Londres i la Viena imperial. La seva història és la crònica d’un convers. Home de moral relaxada, poc devot a cap causa, acaba arrossegat per la voràgine dels fets i per les seves pròpies emocions”.

 

AnteriorAquest divendres al cinema…
SegüentEls secrets de l’escola
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.