Què és més probable, que destruïm el món per la contaminació, pel canvi climàtic o potser per una apocalipsi zombi?

14 maneres de destruir la humanitat és una excusa per repassar científicament 14 temes complexos explicats de forma amena a un públic no especialista. A través d’una escala de 5 calaveres, en què una calavera significa que allò és poc probable i 5 que és molt possible, en aquest llibre s’analitzen diferents opcions amb què els humans podrien destruir la humanitat.

L’espècie humana podria desaparèixer per l’impacte d’un meteorit, igual que els dinosaures? La probabilitat que li donen és de 3 sobre 5. De fet, és molt més fàcil que la humanitat acabi pel mal ús dels antibiòtics que no pas per un meteorit. Els antibiòtics en què confiem quan ens trobem malament, aquests antibiòtics que utilitzem en moltes ocasions de manera inadequada i que ajuden a augmentar les resistències cap a ells, aquests és més fàcil que ens matin.

Al meu parer…

En aquest llibre d’Angle escrit per Màrius Belles i Daniel Arbós podreu trobar el còctel perfecte de ciència i humor. Un humor directe i sec, però que sens dubte aconsegueix arrencar més d’un somriure en cada capítol. Títols originals i temàtiques d’allò més diverses: algunes esbojarrades, com zombis i alienígenes; d’altres de temàtica biològica, com la desaparició de les abelles; o algunes de geològiques, com els canvis geològics que ens podrien portar a l’aniquilació. Potser la que més m’ha cridat l’atenció és que l’avenç científic està en una d’aquestes 14 opcions per destruir la humanitat. Tot i que en el subtítol (jugar a ser déus) ja ens podem fer una idea de perquè l’avenç científic pot ser meravellós i a la vegada perillós.

Llegir aquest llibre et fa pensar si en realitat les persones podem arribar a ser tan perilloses com per arribar a destruir-nos de 14 maneres diferents. I quina és de les 14 l’opció més perillosa? Per respondre a aquestes preguntes haureu de llegir-lo!

Agradarà a… 

Als que us agradin els assajos, els llibres de divulgació científica, els llibres amb tocs d’humor i temes com el canvi climàtic.

No agradarà a…

Evidentment, no us agradarà si això del medi ambient us importa un rave.

 

AnteriorQuina és la clau de les emocions?
SegüentThe Boys
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.