10 rutes literàries per amenitzar els viatges

2059

Ja ha arribat l’estiu i molta gent ja està pensant o ha pensat què volen fer. Des de L’escriba us proposem unes quantes rutes literàries, per no deixar mai abandonada les nostres lectures.

  1. Ruta Millenium a Estocolm

La trilogia Millenium de Stieg Larsson ha marcat un abans i un després en el món de la novel·la negra. És per això que Estocolm, l’escenari principal de les aventures de la Lisbeth Salander i en Mikael Blomkvist, ha vist com esdevenia el destí de molts fans. Així doncs, l’ajuntament va decidir crear una ruta literària on es visiten els llocs que apareixen a les novel·les. Descobreix Estocolm a través de la literatura de Stieg Larsson.

http://www.larutademillennium.com/estocolmo/millennium/

Millenium

  1. Ruta Sherlock Holmes a Londres

Visitar Londres sempre és una gran aventura, però visitar-lo des de la perspectiva d’en Sherlock Holmes assegura l’aventura del tot. Si sou uns una amant del personatge de Sir Arthur Conan Doyle, no us podeu perdre aquesta ruta pel Londres emblemàtic del detectiu més famós del gènere detectivesc.

http://www.playandtour.net/audioguias-blog/2012/01/tras-la-huella-de-sherlock-holmes-ruta-por-londres-i/

sherlock-holmes

  1. Ruta Dostoievski a San Petersburg

Si ens ve més de gust anar a les terres de l’est una altra molt bona proposta és descobrir el Sant Petersburg de la mà de Dostoievski a través de la seva gran novel·la Crim i càstig.

http://es.rbth.com/cultura/2013/07/12/un_paseo_por_san_petersburgo_de_la_mano_de_dostoievski_29991

Dostoievski

  1. Ruta Àngels i dimonis a Roma

Dan Brown ha aconseguit crear un seguit de novel·les que han captivat mig món. I a més que les adaptacions cinematogràfiques han ajudat a captivar la meitat que faltava especialment la d’Àngels i dimonis. Ara us proposem visitar la ciutat de Roma amb els ulls del nostre professor preferit, el professor Robert Langdon.

http://www.romabernini.info/ruta-de-angeles-y-demonios-en-roma

Àngels i dimonis

  1. Ruta Harry Potter a Londres

El jove mag també ha aconseguit despertar passions arreu del món, i què més que dedicar-li una ruta a Londres? Doncs això, us deixem una alternativa a la ruta de Sherlock Holmes, pels que prefereixen els mons màgics.

http://londresdeharrypotter.blogspot.com.es/p/gffth.html

I si preferiu visitar el Regne Unit de Harry Potter en lloc del Londres, també hi ha aquesta possibilitat, i és que l’acció que J. K. Rowling va crear no només ce centra a la capital.

http://www.descubriruk.com/ruta/ruta-de-harry-potter

Harry Potter

  1. Ruta Ulisses a Dublín

Aquesta és una ruta pels més agosarats. No perquè sigui perillosa sinó perquè la lectura que l’acompanya és ni més ni menys que la gran obra de James Joyce, Ulisses. A veure si us atreviu a endinsar-vos al Dublín del personatge principal de l’obra de Joyce.

http://www.revistadearte.com/2014/06/08/descubrir-dublin-tras-los-pasos-de-james-joyce-y-su-ulises/

Ulisses

  1. Ruta Kafka a Praga

Tornem cap a l’est. Aquesta vegada per visitar la magnífica ciutat de Praga amb els ulls de l’autor de Metamorfosi, Franz Kafka. Descobreix una de les ciutats més màgiques i visita tots els llocs de l’obra de l’autor txec.

http://www.viajarsinbrujula.es/praga-cultural-la-ruta-de-kafka.html

fran-kafka

  1. Ruta Zafón a Barcelona

Venim cap a casa nostra, per descobrir un autor de les nostres terres. Segur que molts de vosaltres heu estat molts cops a Barcelona, però l’heu vista mai des de la perspectiva de Carlos Ruiz Zafón i a través dels personatges de L’ombra del vent? Ara toca descobrir una Barcelona diferent, una Barcelona més amagada.

http://www.catalunya.com/ruta-laposombra-del-vent-24-1-22

Zafón

  1. Ruta El Lazarillo de Tormes des de Salamanca fins a Toledo

La famosa novel·la espanyola anònima també ha aconseguit tenir la seva pròpia ruta literària. No us perdeu la proposta de visitar els diferents pobles des de Salamanca fins a Toledo, de la mà del vailet més picaresc.

http://termometroturistico.es/ruta-de-el-lazarillo-de-tormes.html

Lazarillo de Tormes

  1. Ruta del Tercer Reich a Berlín

Aquesta tampoc és purament una ruta literària, però ha estat un període de la història europea molt important, i com tots els períodes històrics també ha inspirat molta literatura. Així que, res millor que fer una ruta per la història i la literatura alhora.

http://www.berlin.es/ruta-nazi-tercer-reich.htm

Tercer Reich

AnteriorL’amor est un crim parfait
SegüentEntrevista a Marc Orra Boix
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.