El Festival Protesta, dedicat a la projecció de llargmetratges i curtmetratges de crítica social, arribarà enguany a la seva sisena edició i tindrà lloc del 19 al 28 d’octubre a la ciutat de Vic. Enguany s’arribarà a un total de 30 sessions de cinema que inclouran curtmetratges i llargmetratges i activitats paral·leles. El tema que mourà aquesta nova edició serà una crítica la transformació que està patint la societat a causa de les noves tecnologies, les xarxes socials i internet.

Pel que fa als llargmetratges, una de les novetats d’aquest any és que, per primera vegada, hi haurà una programació paritària. Així doncs, 8 han estat dirigits per dones i 7 per homes. Es projectaran un total de 15 llargmetratges, 9 dels quals són estrenes a Catalunya i 6 també a l’Estat Espanyol. Quant als curtmetratges, se’n  projectarà un total de 40, 12 dels quals aniran a concurs. Els 28 restants formaran part de la Selecció No Competitiva. L’activitat cinèfila no només es concentra a la ciutat de Vic, sinó que es projectaran 5 sessions fora de la ciutat i del marc del festival.

L’activitat continuarà més enllà de la pantalla amb un bon grapat d’activitats paral·leles que tenen com a eix central les noves tecnologies i com aquestes estan canviant la nostra societat. L’objectiu és poder reflexionar sobre temes com ara la quantitat d’informació que no tenim temps d’assimilar, el consum induït, la possibilitat de mobilitzar molta gent en molt poc temps, la possibilitat de donar veu als més vulnerables. Les activitats seran molt diverses i entre totes destaquem una tertúlia al voltant dels robots i l’ètica al Fòrum de Debats.

La imatge del festival ha anat a càrrec de l’agència creativa Partee, que s’ha inspirat en films com Metropolis, Blade Runner o Matrix. També destaca la influència del llibre 1984 de George Orwell o sèries com Black Mirror o The Handmaid’s Tale. El cartell ens recorda al Gran Germà que tot ho veu.

Podeu consultar tota la programació del protesta en aquest enllaç.

AnteriorETC TEATRE. Bollywood, Bombai, Barcelona (BBB)
SegüentCrítica de ‘Climax’: un mal viatge
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.