speed the plow 1En el marc del festival Temporada Alta , aquest any Julio Manrique ha visitat el Teatre de Salt i ens ha encisat amb Una altra pel·lícula (Speed-the-plow), la coneguda obra teatral del dramaturg David Mamet, dirigida i representada arreu del món.

Durant una hora i mitja, Manrique, director i alhora actor de l’obra, surt en escena ben acompanyat per David Selvas i Mireia Aixalà. Veiem un trio ben sincronitzat, amb una posada en escena senzilla però potent, i un diàleg que enganxa al públic amb el vocabulari barroer de dos homes de negocis que es volen menjar el món i les paraules ingènues i romàntiques d’una noia senzilla que tot just comença a treure el cap a Hollywood. I tot, acompanyat d’una música que ens guia durant tota la trama de l’obra, i unes projeccions audiovisuals que no et deixen indiferent.

Una altra pel·lícula ens planteja un debat moral: la realitat de les produccions cinematogràfiques on tot s’hi val i on es fa el que s’espera que es faci: xocar amb els principis morals, la puresa i els fonaments ideològics d’un mateix. Constantment veiem aquest impacte entre la pobra noia il·lusionada que comença a treballar en aquest món, amb l’experiència d’un home que ha hagut d’esforçar-se molt per fer-se un lloc i trobar el seu moment en aquest monstre que és Hollywood. Per tant, se’ns presenten les contradiccions de la societat actual, de

????????????????

la globalització i el capitalisme, des del melic d’aquest huracà: el cinema.

Si teniu ganes d’endinsar-vos en aquest debat i a més gaudir de bon teatre, trobareu a Una altra pel·lícula al Teatre Borràs durant el mes de novembre. Us animem a anar-hi!

I si vau poder anar al Teatre de Salt però us heu quedat amb ganes de més teatre, dansa, circ o música, el festival Temporada Alta de Girona encara us espera amb programació per a tots els públics durant tota la tardor.

 

Gemma Crous

Anterior“Aquest sol hi és per a tots”, nou disc de Guillem Ramisa a l’ETC
SegüentAdolescents.cat, El consultori
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.