1- Stranger Things

La segona temporada de Stranger Things arrenca un any més tard de la primera, durant Halloween, a Hawkins (Indiana). El jove Will Byers ja torna a estar amb els seus amics, després d’haver estat abduït per la dimensió paral·lela fa un any. Però a l’escola, les coses no li acaben d’anar del tot bé i continua tenint malsons. D’altra banda, no se sap res de l’Eleven, tot i que en Mike intenta contactar a través de la ràdio amb ella cada dia. Tot i així, alguna cosa no acaba de funcionar bé a Hawkins i hi ha una amenaça molt imminent.

2- Mindhunter

Any 1977. Dos agents de l’FBI (Jonathan Groff i Holt McCallany) revolucionen les tècniques d’investigació per trobar les respostes a com atrapar assassins en sèrie i ments psicòpates. Adaptació del llibre Mind Hunet: Inside FBI’s Serial Crime Unit, escrit per Mark Olshaker i John E. Douglas.

3- 13 reasons why

L’adolescent Clay Jensen (Dylan Minette) torna un dia a casa després de l’escola i es troba una misteriosa capsa amb el seu nom. A dins hi descobreix 13 cintes de casset gravades per la Hannah Baker (Katherine Langford), una companya de classe per la qual sentia alguna cosa i que es va suïcidar fa dues setmanes. A les cintes, la Hannah hi explica les 13 raons per les quals va prendre la fatal decisió.

4- Narcos

Sèrie que narra els esforços dels Estats Units, a través de la DEA i les autoritats i policia de Colòmbia, per lluitar contra el narcotràfic i concretament Pablo Escobar durant els anys 80. Tot i que durant les dues primeres temporades l’objectiu és Escobar i el càrtel de Medellín, a la tercera temporada se centra amb el càrtel de Cali.

5- Big Little Lies

Una història misteriosa i fosca sobre tres mares (Madeline, Celeste i Jane) del nord de Califòrnia, les vides de les quals, aparentment perfectes, es veuen sorpreses per un assassinat durant un esdeveniment per recaptar fons de l’escola primària dels seus fills. Celeste (NIcole Kidman) és una dona amb una vida familiar perfecte i un marit exemplar. No obstant això, lluitarà per aconseguir una cosa que la té capficada. Madeline (Resse Witherspoon) és una mare atrevida, divertida, però haurà de suportar que el seu ex marit i la seva dona actual visquin a la mateixa ciutat que ella. D’altra banda, la Jane (Shailene Woodley), una mare soltera, arriba a la nova ciutat i no tot serà tan bonic com ella es podia imaginar.

6- Game of Thrones

La història es desenvolupa en un món fictici de caràcter medieval on hi ha Set Regnes. Hi ha tres línies argumentals principals: la crònica de la guerra civil dinàstica pel control de Ponent entre diverses famílies nobles que aspiren al Tron de Ferro, la creixent amenaça dels altres, éssers desconeguts que viuen a l’altre costat d’un immens mur de gel que protegeix el Nord de Ponent, i el viatge de Daenerys Targaryen, la filla exiliada del rei que va ser assassinat en una guerra civil anterior, i que pretén tornar a Ponent per reclamar els seus drets. Després d’un llarg estiu de diversos anys, el fred negre s’apropa als Set Regnes. Lord Eddard ‘Ned’ Stark, senyor de Winterfell, deixa els seus dominis per anar a la cort del seu amic, el rei Robert Baratheon a King’s Landing, la capital dels Set Regnes. Stark es converteix en la mà del Rei i intenta desentranyar una màgia d’intrigues que posarà en perill la seva vida i la de tots els seus. Mentrestant, diverses faccions conspiren amb un sol objectiu: apoderar-se del tron.

7- Peaky Blinders

Una família de gàngsters assentada a Birmingham després de la Primera Guerra Mundial (1914-1918), dirigeix un local d’apostes hípiques. Les activitats de l’ambiciós cap de la banda criden l’atenció de l’Inspector en cap Chester Campbell, un detectiu de la Reial Policia Irlandesa que és enviat des de Belfast per netejar la ciutat i acabar amb la banda.

8- Dark

Després de la desaparició d’un jove, quatre famílies desesperades intenten entendre què ha passat a mesura que van desvetllant un retorçat misteri que data de tres dècades enrere. Saga familiar amb un gir sobrenatural, Dark se situa en un poble alemany, on dos misterioses desaparicions deixen al descobert les dobles vides i les relacions esquerdades entre aquestes quatre famílies.

9- Big Bang Theory

Leonard (Johnny Galecki) i Sheldon (Jim Parsons) són dos cervells privilegiats que comparteixen pis. Tot i que tots dos, doctors en física, són capaços de calcular les probabilitats d’existència d’altres mons, no saben com relacionar-se amb els altres, especialment amb les noies. Penny (Kaley Cuoco), una veïna nouvinguda, és el pol oposat als dos amics, de manera que la seva arribada altera la tranquil·la vida sentimental d’en Leonard i el desordre obsessiu-compulsiu d’en Sheldon.

10- Black Mirror

Sèrie antològica creada per Charlie Brooker que mostra el costat fosc de la tecnologia i com aquesta afecta i pot alterar la nostra vida, a vegades amb conseqüències tan imprevisibles com aterridores. Black Mirror va començar la seva emissió el 2011 al canal britànic Channel 4 amb dues temporades de tres episodis cadascuna, i després de produir un especial de Nadal la sèrie va ser comprada i renovada per Netflix, amb dotze episodis extra emesos entre 2016 i 2017. La setmana que ve s’estrena la quarta temporada.

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentCrítica de ‘La gran enfermedad del amor’
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.