Fitxa tècnica

Títol original Suffragette
Duració 106 minuts
País Regne Unit
Direcció Sarah Gavron
Repartiment Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Anne-Marie Duff, Brendan Gleeson, Ben Whishaw
Fitxa filmaffinity

 

Crítica

 

Sarah Gavron narra la història de les Sufragistes, un grup de dones que entre 1910 i 1919, després de diverses accions pacífiques que van ser ignorades pel govern anglès, decideixen radicalitzar-se i començar petites accions de caràcter violent per tal de cridar l’atenció dels líders i aconseguir el dret a vot per a tot el sector femení de la societat anglesa.

La directora Sarah Gavron s’atreveix i encerta de ple en un tema sovint oblidat per la gran pantalla. Acompanyada de la guionista Abi Morgan i de les actrius Carey Mulligan, Helena Bonham Carter i de la gran Meryl Streep (en un paper simbòlic però messiànic com a líder de les Sufragistes) aconsegueix transmetre a l’espectador la dramàtica però valenta història d’unes dones que canviarien el transcurs de la història. Abi Morgan construeix un guió coherent que va de menys a més, i on se’ns mostra escena rere escena com Maud (Carey Mulligan) pren consciència social sobre la problemàtica de les dones a Londres als inicis d’un nou segle.

Durant 106 minuts, Gavron dirigeix amb mestria, força i delicadesa uns fets històrics que lluny de personalismes, enfoca la història cap a les cares menys conegudes del moviment sufragista i dóna el protagonisme a les dones, mares, obreres… que van lluitar de forma anònima contra l’alta societat londinenca i sovint contra els seus propis marits per la igualtat de drets. El film compta també amb unes imatges tractades amb tonalitats grises, que reflecteixen molt acuradament un Londres de principis de segle en plena  Revolució Industrial i que es fonen amb simbiosi amb un acurat tractament del vestuari i l’escenografia.

Sens dubte, un gran retrat social d’una època i d’un moviment, portat magistralment a la gran pantalla per un trident (com no podia ser d’altre manera) femení que de ben segur que estarà a les travesses dels grans premis.

 

Marc Orra

https://www.youtube.com/watch?v=EYQoyv-U1i0

 

 

AnteriorGUANYADORS DELS GLOBUS D’OR 2016
SegüentAquest divendres al cinema…
Avatar photo
Elèctric de professió, però cinèfil de vocació. Soc un amant de la història i ocupo les hores perdudes entre pel·lícules i lectures. Aficionat radiofònic, m'agrada perdre'm pel món de les ones, però si realment em voleu trobar, dins d'un cinema m'haureu de buscar.