‘Narcos’

2044

Ens estrenem com a col·laboradors de l’Escriba parlant de sèries de televisió i ho farem amb una que ens ha encantat: Narcos; una producció de Netflix, apareguda ara fa just un any i de la qual s’ha estrenat la segona temporada fa pocs dies.

En aquesta excel·lent sèrie se’ns narra la història d’un dels narcotraficants més coneguts de tots els temps, el colombià Pablo Escobar, qui a la dècada dels 80 i principis dels 90 fou possiblement la personalitat més coneguda de Colòmbia, a més de ser un dels homes més poderosos, rics i temibles de l’Amèrica del Sud, capaç de liderar una enorme organització criminal que podia competir directament amb l’autoritat governamental del país, des de policies fins a polítics i passant per jutges, autoritats sovint més corruptes que el propi càrtel. De fet, a la sèrie veiem que és gràcies a la corrupció i la compra-venda de favors i aliances el que possibilita l’ascens fulgurant d’Escobar i la seva organització, que es convertí en una figura idolatrada per milers de colombians, sobretot els d’àrees més desafavorides i pobres.

21939834

A la sèrie, doncs, veiem l’ascens del Cártel de Medellín fundat per ell i alguns familiars i col·laboradors des del no res fins a les més altes quotes de poder i presència en la societat colombiana. La producció de Netflix és excel·lent i ens explica la història del narcotraficant a través de la figura de Steve Murphy, l’agent de la DEA nord-americana que es traslladà a Colòmbia per tal d’atrapar-lo, i que fa també de narrador.

Un dels aspectes singulars de la sèrie és que ens introdueixen escenes reals d’Escobar i Murphy, intercalades amb encert dins la ficció i que ens ajuden a entendre encara més tota la trama argumental i alhora li dóna un aire de documental que ho fa tot molt més versemblant. Un altre aspecte destacat és que en la versió original de la sèrie els personatges colombians parlen en castellà amb accent propi i els americans en anglès, fent que les interpretacions siguin encara més fidedignes i creïbles. La interpretació dels actors és fantàstica, sobretot la dels dos protagonistes, Escobar i Murphy.

Escobar està interpretat per l’actor brasiler Wagner Moura, qui a part d’actuar de meravella ens ofereix un repertori d’insults propis sensacionals (gonorrea, malparido, hideputa, etc…). Murphy és interpretat pel nordamericà Robert Boyd Holbrook que té una semblança enorme amb el veritable agent de la DEA que anà a la captura d’Escobar. Alhora, ens mostren les enormes diferències culturals i socials existents entre nord-americans i colombians, i la diferent concepció de la vida i la mort.

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU

També destacable és el paper de Javier Peña, interpretat per Pedro Pascal, que és l’agent colombià associat amb Murphy en la persecució d’Escobar. Potser pel nom no ens sonarà massa però hem vist Pedro Pascal interpretant un dels personatges de Game of Thrones, en concret el d’Oberyn Martell.

En definitiva, doncs, una sèrie molt i molt recomanable, ben documentada i produïda, amb una ambientació, decorats i fotografia perfectes i amb unes altes dosis de violència i paraulotes.

AnteriorCineclubVic
SegüentAquest divendres al cinema…
Avatar photo
Som la Lídia i l'Oriol, una parella que ronda la trentena i que, fastiguejats de la programació nefasta de la televisió, vam començar a mirar sèries compulsivament. A L'escriba col·laborem donant la nostra opinió (totalment subjectiva) d'aquelles sèries que anem mirant. En el nostre espai intentarem recomanar aquelles que més ens agraden així com criticar les que ens han decebut (Ep! Sempre sense intenció d'ofendre a ningú). Esperem que us serveixin les nostres recensions i us incitin a mirar-les!