Foc i sang
Martin, George R.R

El nou llibre de George R.R Martin narra la fascinant història dels Targaryen, la dinastia que va regnar a Ponent tres-cents anys abans de l’inici de Cançó de gel i de foc, la saga que va inspirar la sèrie d’HBO, Joc de Trons. Segles abans que inguessin lloc els esdeveniments que s’expliquen a Cançó de gel i de foc, la casa Targaryen, l’única disnastia de Senyors Drac que va sobreviure a la maledicció de Valyria, es va assentar a l’illa de Rocadrac.

Us presentem el primer volum d’un total de dos en què l’autor de Joc de Trons explica amb gran detall la història d’aquesta família tan fascinant: començant per Aegon I Targaryen, creador icònic del Tron de Ferro, i seguint per la resta de les generacions de Targaryens que van lluitar ferotgement per conservar el poder, i el tron, fins a l’arribada de la guerra civil que gairebé els va fer desaparèixer. Què va passar realment durant la dansa de dracs? Per què era tan perillós apropar-se a Valyria després de la maledicció? Com era Ponent quan els dracs dominaven el cel? Aquestes preguntes i moltes altres són les que respon aquesta monumental crònica.

Victòria en solitari
Habeler, Peter

Quan el 29 de maig de 1953 SirEdmund Hillary i Tenzing Norgay van arribar al cim de l’Everest, aquesta gesta va ser considerada com la màxima que l’alpinisme mundial havia aconseguit mai… Però el 8 de maig de 1978, Peter Habeler i Reinhold Messener, dos companys de cordada i esperimentats alpinistes, van aconseguir una proesa de resistència i habilitat sense precedents en la història humana: van escalar l’Everest sense cap aparell d’oxigen i van deixar els metges bocabadats.

A “Victòria en solitari”, Peter Habeler ens explica la història complicadíssima que hi ha al darrere d’aquesta remarcable conquesta. Formant part d’una expedició que tenia per objectiu edsevenir la primera expedició austríaca a pujar l’Everest, Habeler i Messner, convençuts que podrien utilitzar la tècnica alpina per a l’ascensió als alts cims de l’Himàlaia, van reduir al màxim el seu equipament i van proposar-se demostrar que no n’hi havia prou a pujar a l’Everst: també calia intentar fer-ho sense oxigen. La batalla individual per aconseguir aquest cim va esdevenir una victòria en soltari.


 

Aquestes son les recomanacions d’aquesta setmana de la Llibreria Muntanya de Llibres de Vic.

AnteriorAquest divendres al cinema…
SegüentCrítica de ‘Ghostland’
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.