Berguedà vertical

Llucià Hernandez ‘Catx’, Josep Pujol
Ed.: Berga Climbs

Per primer cop, el col·lectiu d’equipadors s’ha unit per publicar una nova guia que inclou escoles i sectors inèdits. En total, s’hi recullen 10 escoles d’escalada amb 80 sectors i un total de 1.650 vies.

Sant Julià de Cerdanyola, Castell de l’Areny, Cingles de Vallcebre, Berga, La Nou de Berguedà, Vilada, Roc de la Lluna, Borredà, Capolat, Riugreixer, Malanyeu.

 

Una familia americana

J.D Vance
Ed.: Ara llibres

Mentre Donald Trump s’obria pas a les primàries del Partit Republicà que el portarien a la Casa Blanca, les memòries d’un desconegut impactaven la societat nord americana i esdevenien un fenomen editorial. El relat de J. D. Vance s’ha convertit en un testimoni valuós per entendre com els Estats Units d’Amèrica han entrat en una etapa desconeguda i inquietant.

Una família americana explica al món la història de tres generacions de hillbillies. El que la majoria de nord-americans anomenen hillbillies, rednecks o escòria blanca, per a Vance, són veïns, família i amics. Gent blanca, pobra i de classe treballadora que ara és castigada amb severitat per la desindustrialització. Persones desmoralitzades, ressentides i radicalitzades, addictes a la desesperança. Són els qui van fer president Trump. Una família americana retrata de manera colpidora la lluita íntima de J. D. Vance contra la inèrcia i l’abandonament, i esdevé alhora una elegia implacable per un món que s’acaba i una oda pels valors ancestrals de la seva cultura —l’amor propi i la disciplina que Jordi Graupera assenyala al pròleg—, sense els quals l’autor difícilment hauria arribat a aixecar el cap per fer-se un futur i construir la seva pròpia família.

AnteriorMERAVELLES DEL MÓN. Big Sur, Jack Kerouac
SegüentAquest divendres al cinema…
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.