Kung Fu GirlsDes de fa 3 anys, el Festival Nits de Cinema Oriental ens té acostumats a alguna retrospectiva de la cultura cinematogràfica asiàtica. Aquest any, amb la cultura xinesa com a protagonista, s’ha presentat Kung Fu Girls.

Domingo López, Jorge Endrino i Toni Benages Gallard fan un repàs a les dones de les pel·lícules d’acció oriental. Kung Fu Girls busca donar veu i imatge a les dones que van substituir personatges tan clàssics com Bruce Lee o Jackie Chan en algunes de les pel·lícules que es van anar rodant a orient, dones que s’endinsaven en viatges i aventures on ser la dona a rescatar ja no valia ja que elles eren l’evolució dels rols femenins d’aventureres i guerreres. Per tant, és un assaig de gènere on es fa una retrospectiva al llarg dels anys i noms d’aquestes dones.

Kung Fu Girls

Així doncs, el festival ens ha deixat un gran nombre de títols de pel·lícules, molt difícils de veure al nostre país, si no fos per aquests festivals que ens apropen a altres cultures, però també ens apropa a la literatura cinamatogràfica de gènere i de cinema oriental.

AnteriorConstruïm un jardí ple de natura, ple de vida
SegüentFestival Nits Orientals de Vic. Catorze anys de cinema asiàtic
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.