Normalment estem acostumats a veure els actors de les nostres sèries preferides com a persones joves, enèrgiques, dinàmiques…però en aquesta sèries els protagonistes de joves no en tenen res. I això és justament el que ens va inspirar a veure aquesta sèrie original de Netflix.

 

Frankie i Grace (interpretades per Lili Tomlin i Jane Fonda) són dues jubilades que comparteixen vida des de fa molts anys tot i que no es poden ni veure. La Grace és una pija creguda i mandona, gran empresària de la cosmètica que viu en una vida de luxe i aparences. La Frankie en canvi és una hippie mig volada, somniadora i artista.  No tenen res a veure, però els seus homes són socis, amics i exitosos advocats matrimonials. Al primer capítol de la sèrie, la vida de les nostres protagonistes es veu capgirada quan els seus homes els anuncien que es separaran d’elles després de 40 anys de matrimoni perquè en realitat són homosexuals, fa anys que porten la seva relació en secret i es casaran. Pam!

Aquesta comèdia està formada per capítols curts de 30 minuts que et fan passar estones divertides, sobretot veient com l’animadversió de les dues protagonistes ha d’anar-se modelant perquè no els queda cap més remei que aprendre a conviure i

superar aquest desgavell juntes. Més enllà del tema principal, que és la relació entre totes dues, la sexualitat de les dones d’aquesta edat és un tema recorrent a la sèrie. Per a nosaltres és molt llunyà, però no hem d’oblidar que el sexe no es concentra només en la franja d’edat de 20 a 40 anys i per això veiem molt positiva la idea que obrin aquesta veda en el sector de gent més gran de la població que no ha de perquè deixar de ser actiu.

Els fills també tenen un paper rellevant a la sèrie però sobretot la relació de les dues ex-parelles és destacable perquè així com la composta per la Grace i en Robert (Martin Sheen) deixa clar que en realitat feia anys que ja no eren un matrimoni i la seva vida junts no tenia sentit, veiem com la Frankie i en Sol (Sam Waterston) s’estimen moltíssim i tenen una lluita personal per tirar endavant amb les seves noves vides independents.

A mesura que passen els capítols, les dues protes es veuen inmerses en mil aventures surrealistes per la manera tant diferent de fer i veure la vida que tenen l’una i l’altre. És una sèrie que recomanem perquè són capítols curts que passen de forma lleugera, divertida i entretinguda. Evidentment tot i que el públic principal d’aquesta sèrie seria lògic que fos més aviat de la tercera edat, han aconseguit que diverses generacions puguin passar una bona estona veient la vida d’aquestes dues jubilades. Animeu-vos!

AnteriorCineclub Vic
SegüentNorris, Bronson, Seagal i companyia
Avatar photo
Som la Lídia i l'Oriol, una parella que ronda la trentena i que, fastiguejats de la programació nefasta de la televisió, vam començar a mirar sèries compulsivament. A L'escriba col·laborem donant la nostra opinió (totalment subjectiva) d'aquelles sèries que anem mirant. En el nostre espai intentarem recomanar aquelles que més ens agraden així com criticar les que ens han decebut (Ep! Sempre sense intenció d'ofendre a ningú). Esperem que us serveixin les nostres recensions i us incitin a mirar-les!