Quan parlem de thriller en el món cinematogràfic, és inevitable no pensar en el gran mestre. Alfred Hitchcock, un dels directors més importants que ha tingut el cinema, no només va concebre una nova forma d’entendre aquest gènere, sinó que també va revolucionar la manera en que se solien filmar les pel·lícules, aportant noves tècniques i dotant els seus guions d’una barreja de suspens i humor que avui dia encara podem reconèixer en infinitat d’obres d’altres directors, els quals han utilitzat aquestes influències per rodar els seus treballs.

En el film challenge del mes de gener, us proposem que mireu o torneu a mirar algunes de les seves pel·lícules, i així, poder comprovar de primera mà, que en l’actualitat una gran part dels thrillers que s’han rodat beuen directament d’aquest geni que va revolucionar per complert el món del cinema. Per ajudar-vos una mica, a continuació us en proposem algunes de les que ens agraden més:

                      

LA FINESTRA INDISCRETA, 1954

Un periodista fotogràfic que a causa a un accident ha de restar immòbil en una cadira de rodes, veurà passar les hores intentant combatre l’avorriment mentre espia amb uns prismàtics les vides dels seus veïns. Tot canviarà quan, per una sèrie de motius, arriba a la conclusió que un dels seus veïns és sospitós d’una desaparició.

 

 

VERTIGEN, 1958 

Segurament una de les obres més aclamades del director. Vertigen ens explica la història de Scottie Fergusson, un detectiu de policia, que a causa d’un incident i el seu vertigen decideix retirar-se. Alguns dies després, un vell amic de l’escola, li demana que vigili a la seva esposa, una atractiva dona que amaga alguns secrets.

 

 

PSICOSI, 1960

Obra mestra i obra clau del gènere. Segurament molts ja leu vist unes quantes vegades, però què carai!, no vindrà d’una altra. Pels que sigueu verges pel que fa a Hitchcock, Psicosi narra la fugida de Marion Crane, que després de robar uns diners de la seva empresa, agafa el cotxe per marxar de la ciutat i uns quants quilometres després decideix parar a descansar a un motel de carretera regentat per un jove que viu amb la seva mare al costat del motel.

 

78/52. L’escena que va canviar el cinema, 2017

No explicaré gaire res per no fer cap spoiler. Només diré que és molt important que abans de veure aquest documental hageu vist Psicosi. Sens dubte i com diu el títol, una escena que ha marcat un abans i un després en el món del cinema, i que és analitzada i disseccionada al mil·límetre per tal d’entendre i descobrir el com i el perquè d’una de les escenes més famoses del cine.

 

AnteriorCrítica de ‘Lo que esconde Silver Lake’
SegüentCINECLUB XIC. Wolf Children
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.