Fama y frenesí (o el fin de los héroes) de Mario Nieves

1355

L’investigador i escriptor Mario Nieves Cruz (1954, Cuba) ha publicat el seu nou llibre, Fama y frenesí (o el fin de los héroes) aquest 2017. Es tracta d’un meticulós estudi sobre la fama des que es va consolidar a Silicon Valley i a la Vall dels reis d’Egipte fins a l’actualitat.

L’autor estudia quins han estat els canvis més significatius pel que fa a la fama i el fenomen dels famosos. Nieves argumenta que la causa es troba en les noves tecnologies i el ràpid creixement que estan tenint. Gràcies als avenços tecnològics avui dia els joves no admiren figures que abans eren tractades com herois, sinó que els mouen altres motivacions. Avui dia, per exemple, trobem que molts joves admiren i idolatren unes noves figures públiques: els youtubers. Així doncs, a Fama y frenesí Mario Nieves ha intentat descobrir el perquè d’aquesta situació.

Aquest estudi està dividit en tres parts: la primera presenta el concepte de fama i com s’aplica actual; la segona tracta onze figuracions de la fama, contraresta fama-poder, fa diverses indagacions, etc.; finalment, en la tercera part, el lector podrà fer un recorregut per la fama a través de la vida i l’obra dels seus màxims exponents.

Tot aquell que senti curiositat pel tema gaudirà d’aquesta lectura.

Aquí pots trobar el llibre Fama y frenesí (o el fin de los héroes).

AnteriorTret de sortida al Lychee Film Festival
SegüentGuanyadors i nominats dels Emmy 2017
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.