Aquest llibre està publicat per Diábolo Ediciones i és simplement magnífic. El viaje de Chihiro és la meva pel·lícula preferida de Studio Ghibli i m’encanta que n’hagin publicat un llibre.

És un volum molt complet on es mostra la pel·lícula explicada fotograma a fotograma. Comencem pel pròleg: està escrit per la periodista i escriptora Marta Fernández i hi detalla que, en realitat, Chihiro és la nostra versió infantil, és a dir, el record de la persona que que érem quan érem petits i que sempre romandrà amb nosaltres.

La introducció del llibre, escrita pel propi autor, puntualitza el significat per a ell de la pel·lícula i ens adverteix que si coneixem el film de memòria, descobrirem dins d’aquest llibre coses noves vistes des d’uns altres ulls. En realitat, l’objectiu d’aquest volum és posar una mica de distància entre l’espectador/lector i la pel·lícula/llibre per aportar una nova perspectiva.

No explicaré cada fotograma analitzat dins del llibre, ja que seria una ressenya massa llarga i avorrida, però sí que explicaré una mica de què va la història si no heu vist el film. Chihiro i els seus pares es canvien de ciutat i en el transcurs del viatge en cotxe, s’equivoquen de camí, o això pensen fins que troben un túnel que els transportarà a un món màgic on la petita Chihiro viurà un munt d’aventures i coneixerà persones i éssers de tot tipus. Per primera vegada, serà la protagonista de la seva història i la melangia que l’envoltava a causa de canviar-se de casa desapareixerà per donar lloc a la valentia, el coratge, la força, la decisió i potser també l’amor i l’amistat.

Si no heu vist la pel·lícula, us la recomano moltíssim. I després podeu comprar el llibre i veureu la magnífica anàlisi que fa l’Álvaro López Martín de cada fotograma. No us en penedireu!

AnteriorPel.lícules pòstumes: Bruno Ganz, John Hurt i Harry Dean Stanton
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
Sóc filòloga francesa, amant dels llibres i dels idiomes. Em trobareu gran part del temps viatjant pel món, o dins d’una cafeteria amb un cafè i un llibre a la mà. Els meus interessos són molt variats i es troben entre el bon cinema, la literatura, l’escriptura, la fotografia i l’art. M’agrada llegir sobretot poesia, novel·la anglòfona i francesa dels segles XIX-XX. La meva escriptora anglòfona preferida és Emily Dickinson, i el meu poeta francès preferit és Arthur Rimbaud.