Federico Fellini deia que “un bon vi és com una bona pel·lícula: dura un instant i et deixa un sabor a glòria a la boca. Es nou a cada glop i, com passa a les pel·lícules, neix i reneix cada cop”.

El cinema i el vi mariden a la perfecció. És cert que el setè art ha begut molts vins al llarg de la seva història. Són moltes les escenes de cinema a les que trobem a una parella o a un personatge central de la pel·lícula bevent vi. Però també nosaltres, com a espectadors, a casa, podem simplement obrir una ampolla que maridi perfectament amb el film escollit. I això és el que hem fet. Com que el cinema i el món del vi es viuen amb passió, hem volgut fer una selecció personal de títols que per les seves característiques encaixen molt bé amb certs vins. Aquestes són les nostres recomanacions per gaudir a casa, per veure i beure.

10 RECOMANACIONS DE CINEMA i VI

‘Shangai Express’ de Josef von Sternberg, 1932

WALTRAUD. Varietat: Riesling. Bogeda: TORRES. Penedès.

Nota de tast: Vi blanc de raïm alemany. Color groc amb rivets daurats. Voluptuós aroma amb notes de gessamí, codony i pinya. Paladar sedós i perfumat.

 

‘To be or not to be’ d’Ernest Lubitsch, 1942.

CAN FEIXES. Varietat: Chardonnay. Cabrera d’Anoia.

Nota de tast: Vi blanc de raïm francès. Color groc palla molt brillant. Gran expressivitat. Adequada acidesa a fruits que li dóna frescor. Matisos de vainilla, meló i mel.

 

Notorious’ d’Alfred Hitchcock, 1946.

EL ENEMIGO. Varietat: Chardonnay. Mendoza.

Nota de tast: Vi blanc argentí. Color groc accentuat. Olor de flors blanques i silvestres. En boca és suau, equilibrat i agradable, però enganya. Té molta potència després de tres copes.

 

‘The African Queen’ de John Houston, 1951.

MARQUÉS DE MURRIETA Reserva. Varietat: Ull de llebre. Rioja.

Nota de tast: Vi negre de color cirera brillant. Al nas percebem olors de fruita madura i matisos de roure i pebre. En boca és gustós, ampli i vellutat. Elegant final.

 

‘High Noon’ de Fred Zinnemann, 1952.

PROTOS Reserva. Varietat: Ull de llebre. Ribera de Duero.

Nota de tast: Vi negre que mai deixa malament ningú. Complex i elegant i al nas amb un fons de fruita madura. Saborós. Deixa un record llarg i agradable.

 

‘Sabrina’ de Billy Wilder, 1954.

MARTÍN CODAX. Varietat: Albariño. Rias Baixas.

Nota de tast: Vi de dolçor elegant. Equilibrat i fi en nas que recorda a poma. Capta l’atenció al primer glop. Un albariño de tall clàssic i plaent.

 

‘The Godfather’ de Francis Ford Coppola, 1972.

COPPOLA. Varietat: Cabernet Sauvignon. California

Nota de tast: Aquest vi del Coppola és d’un color vermell picota, d’olors de fruits del bosc, espècies i pebre. En boca té una bona acidesa i és fàcil de beure. És suau, equilibrat i se’n desprenen notes de vainilla, roure i cireres. 

 

‘The Silence of the Lambs’ de Jonathan Demme, 1991.

LA CACCIATORA. Varietat: Chianti. Toscana

Nota de tast: De color vermell rubí sang. A l’olfacte recorda als fruits del bosc, tabac i minerals. En boca és suau al principi, de sabor equilibrat, amb cos, agradable i sec al final. 

 

‘La lengua de las mariposas’ de Jose Luis Cuerda, 1999.

SANCLODIO. Varietat: Treixadura, Godello i Albariño. Ribeiro. 

Nota de tast: Cuerda va comprar unes vinyes i aquesta bodega amb els diners que va guanyar produint Los otros d’Amenábar.  Vi de color daurat amb olor de flors silvestres i de poma. Fresc, afruitat i amb una bona estructura en boca.

 

‘Sideways’ d’Alexander Payne, 2004.

McMANIS. Varietat: Pinot Noir. California.

Nota de tast: Un dels millors Pinot Noir que es tasten a la pel·lícula. Color rubí molt viu. Olor de fruits del bosc. Sumptuós i llarg en boca amb presència de violeta, regalèssia i fusta.

 

Anterior“Estic amb tu”
Següent“Antropocè”: Tenim el problema dins de casa
Avatar photo
De petit em divertia amb el meu germà rodant pel·lícules en Súper 8. Visc permanentment enamorat de Wilder, Kurosawa, Ford, Chaplin, Welles, Leone, Kubrick, Berlanga, Spielberg, Lynch i Hitchcock. El meu racó preferit de la casa és la meva butaca on, sempre ben acompanyat de bona música, devoro llibres i còmics. Sèries? ‘Star Trek’, ‘The Twilight Zone’, ‘Northern Exposure’, ‘Breaking Bad’ i ‘Game of Thrones’. M’agrada pensar que vivim envoltats de Cultura.