Aquest passat mes d’octubre, el Festival de Sitges va ser testimoni d’un gran escàndol protagonitzat per un youtuber espanyol. Wismichu —qui acumula prop de 8 milions de seguidors a la plataforma de vídeos— va començar la seva carrera com a inlfuencer audiovisual igual que el Rubius o altres youtubers que, igual que ell, han decidit deicar-se a la indústria audiovisual. Wismichu, concretament, va començar amb comentaris i estratègies per a videojocs, juntament també amb vídeos d’humor. Enguany, va presentar el seu primer producte comercial al festival català, i, tot i que no estava a concurs, sí que es va passar com a activitat paral·lela al certamen. El que havia de ser un documental d’aproximadament una hora, no deixava de ser una escena repetida en bucle i amb un contingut narratiu força simple.

Les crítiques no van trigar gaire a aparèixer, ja que el públic que va assistir a l’estrena ho va catalogar de “presa de pèl”. El festival es va veure obligat a defensar-se, i les crítiques no deixaven de ploure tant per al youtuber, com per a l’organització de l’acte. Pocs dies després de la gatzara, Wismichu es va defensar en un vídeo que va penjar al seu canal de Youtube en data de 17 d’octubre del 2018, i que ja acumula més de 3 milions de visualitzacions. En aquest vídeo hi podem veure l’autor explicant que la pel·lícula “no pretenia ser una obra, sinó un missatge”. El que volia i vol demostrar és com d’influenciats podem arribar estar per un nom amb milions de seguidors, com ens podem deixar enganyar, a vegades, pel renom i la fama, i com sovint ens deixem portar. Wismichu va fer que tota la crítica que sol rondar al voltant dels youtubers es multipliqués, però alhora ho va posar sobre la seva pròpia taula com un debat social. El vídeo on explica els seu motius ha arreplegat milers de comentaris de seguidors i molt pocs van a favor del youtuber. Ara bé, pot semblar agosarat, però abans de jutjar haurem d’esperar a veure què en surt de tot plegat. El fet és que el que va passar a Sitges va quedar enregistrat, i això formarà part del documental real que s’estrena aquesta. Ara sabrem si realment Wismichu ha capgirat les tornes i ens ha fet veure la realitat de la manera més cruel, però més directe. I ara faltarà veure cap a on ens ha de portar tot això.

https://www.youtube.com/watch?v=pL7FlVTGlgE

 

AnteriorCINECLUB XIC. Mary y la flor de la bruja
SegüentCrítica de la reestrena de ‘Schindler’s List’
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.