Avui 8 de març a les 19 h a l’Edifici El Sucre, a Vic, tindrà lloc la presentació del llibre Aquell vol de papallones de l’alpinista i escriptor Edu Sallent.

La presentació està organitzada per l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya amb col·laboració de Muntanya de Llibres i Esports Montanyà.

En aquest llibre, publicat per l’editorial Desnivel, Sallent fa un repàs a records i vivències que ha viscut a la muntanya al llarg de la seva vida i a tota aquella gent que l’ha acompanyat. A la presentació, al costat de l’autor, hi seran el periodista Jordi Vilarrodà i Pep Vila, amic i company d’aventures de Sallent.

Aquell vol de papallones

Què passa quan algú aplega centenars d’amics, milers d’aventures i un munt de muntanyes? Quan crea una «escudella» amb adrenalina, passió, complicitat, amor, nostàlgia i motivació? El resultat són pàgines i pàgines a vessar de sentiments en forma de paraules.

Un llibre. La representació d’una història alegre, real i entranyable de la vida d’un escalador, en què els protagonistes són els amics, autèntics, incondicionals i necessàriament vitals. Sense ells no hi hauria història: el guió està escrit pels moments més trepidants i l’escenari són aquelles escalades que no s’obliden mai.

Des de les cuines soterrades fins als cims més alts, emprendrem un viatge romàntic i apassionant que ens farà experimentar el plaer del crepuscle, l’escalforeta de l’amistat, l’olor del romaní, l’aspror de la roca conglomerada, el vol del còndor i les frustracions més humanes. Tot això, escrit en un llenguatge proper, fresc i espontani.

Entre aquestes pàgines, a més de descripcions detallades sobre rutes que solquen parets, cims i muntanyes de tots els nivells, anirem descobrint un altre relat que va començar entre línies, tímidament. Un relat sincer que s’anirà despullant una mica més a cada paraula. Uns escrits que aniran brotant com violetes que piquen l’ullet al sol de la primavera.

 

Portada

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentCINECLUB VIC. The Farewell
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.