Ho diuen els d’Astrud: hi ha un home a Espanya que ho fa tot, des d’escriure les cançons de la ràdio fins a posar les anxoves dins les olives. És l’amant de la infanta i ho és de més d’una. Pobre.

Als Multicines que hi ha a Vic, dels que no diré el nom per no aixecar suspicàcies, també hi ha un home que ho fa tot. O una dona. Sembla un concursant de El Grand Prix del Ramon García, corrent amunt i avall. Omnipresent.

Va, poseu aquest enllaç del Youtube de fons, amb el so moderat, i llegiu com si anessiu trotant en poni pel Mercat del Ram:

Hi ha un home als Multicines que ho fa tot. Hi ha un home que ho fa tot als Multicines. És el que et ven les entrades, el que posa formatge gens artificial als nachos, el que fa les crispetes més salades…

Hi ha un home als Multicines que ho fa tot. Hi ha un home que ho fa tot als Multicines. És el que projecta les pel·lícules bones i dolentes, el que passa l’escombra per la sala a les palpentes…

Hi ha un home als Multicines que ho fa tot. Hi ha un home que ho fa tot als Multicines. És el que et serveix una beguda refrescant, el que penja els cartells de les novetats de les setmana entrant…

Una tarda ociosa, em vaig asseure al camió de bombers per a nens que hi ha al vestíbul d’aquests multicines “de cuyo nombre no puedo acordarme”, vaig posar I Need a Hero de la Bonnie Tayler a la playlist del mòbil, i com un Forrest Gump qualsevol em vaig dedicar a seguir amb la mirada aquest home o dona que ho fa tot. Un espectacle únic en la seva espècie i tot un repte; és com intentar seguir una pilota d’hoquei, que mai saps on és… Com el Chaplin de Temps Moderns, la persona anava amunt i avall i que controlava tot l’engranatge amb una efectivitat suprema. La seva capacitat d’arribar a tot arreu: vendre entrades, vendre refrescos, crispetes, nachos, llaminadures, donar canvi per a les màquines de joc gens sorolloses, estripar l’entrada…, superava a la dels malabaristes amb els platarets xinesos. Increïble. Tant anar al cine a veure les merdes aquestes de la Marvel que duren dures hores i mitja i en només una hora vaig veure el superheroi definitiu: el treballador multitasca dels multicines. Multigenial, tu.

I per rematar-ho, va tenir temps d’avisar els bombers perquè em traguessin del camió de joguina on m’havia entaforat.

AnteriorETC TEATRE. Matx d’improvisació
SegüentThe Witcher, un videojoc basat en una saga literària
Avatar photo
Ha mamat cine des de ben petit. Té 7 germans que el portaven a veure, a finals dels 70, pel·lícules de ninjes, kungfu, terrors espacials, ciència ficció efervescent i aventures en llocs inhòspits. Ha realitzat alguns curtmetratges, escrit en diverses publicacions especialitzades i el 2004 va començar el Festival Nits de cinema oriental de Vic, dedicat al cine popular asiàtic que combina pel·lícules, gastronomia i activitats culturals diverses. També és membre del Cineclub Vic des de 1990 i creador de la productora Moviola, especialitzada en producció audiovisual, amb clients com el Festival de Sitges i diverses distribuïdores. Durant 12 anys va realitzar el programa d'actualitat 'El Cinematògraf', guanyador del Premi Zapping al Millor programa de TV el 2008.