Fitxa tècnica

Títol original Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
Duració 118 minuts
País Estats Units
Direcció Alejandro González Iñárritu
Repartiment Michael Keaton, Emma Stone, Edward Norton, Zach Galifianakis, Naomi Wats, Amy Ryan.
Fitxa Filmaffinity

Crítica

Quatre anys després de la tragèdia moderna de Biutuful, Iñarritu retorna al llarg format amb aquesta master-class visual. Birdman ens mostra d’una forma magistral i irònica el costat fosc del cinema, quan un actor intenta retrobar el camí de l’èxit dins d’un món que l’ha renegat a l’oblit. Dues hores d’un únic pla seqüència amb unes transicions originals i un format que ens recorda a la més pura obra teatral. Alejandro maneja perfectament els tempos del film acompanyat d’un repartiment de luxe i en un nivell altíssim, encapçalat i comandat per un Michael Keaton que torna a la pantalla amb una interpretació prodigiosa i que de ben segur agradarà a l’acadèmia nordamericana el proper 22 de febrer, una acadèmia que sembla sentir-se còmoda en aquest paper de “Síndrome de l’Au Phoenix” ressuscitant actors de les seves pròpies cendres. Acompanyant a Keaton, Birdman 2Edward Norton  inspirat  i retornant al nivell que ens havia acostumat fa uns anys i que últimament trobàvem a faltar, i una Emma Stone en el paper de filla problemàtica, paper que clava a la perfecció mostrant un perfil fosc, “punk” i psicològicament inestable.

Birdman vol ser més que un retrat de decadència, vol ser una crítica surrealista del món dels actors, de les gran companyies cinematogràfiques, de les campanyes comercials i de les grans superproduccions que en molts casos eleven el protagonista fins al punt més alt per desprs deixar-lo caure sense compassió. Iñarritu dirigeix aquesta orquestra a la perfecció, fent sonar la melodia pels diferents escenaris d’aquest teatre de Broadway.

 

Marc Orra

Anterior“50 ombres de Grey”
SegüentEstrena de la setmana: American Sniper
Avatar photo
Elèctric de professió, però cinèfil de vocació. Soc un amant de la història i ocupo les hores perdudes entre pel·lícules i lectures. Aficionat radiofònic, m'agrada perdre'm pel món de les ones, però si realment em voleu trobar, dins d'un cinema m'haureu de buscar.