A l’antiguitat, com que no hi havia facilitats per a l’escriptura, els textos es transmetien de forma oral, de manera que ja des de segles enrere sorgiren professionals de la transmissió oral dels textos, com ara els aedes, els trobadors, etc. Aquesta tradició ha perdurat fins els nostres dies, tot i que la tecnologia n’ha canviat els mètodes; ara doncs, comptem amb els audiollibres, una gravació de veu del text del llibre en qüestió.

 

Està clar que a l’antiguitat era molt útil transmetre els textos de forma oral, però avui dia, en un món dominat absolutament per l’escriptura i la lectura, quina utilitat poden tenir aquesta mena de llibres? Doncs per aprendre altres llengües!

 

Els audiollibres s’estan convertint en un dels mètodes més utilitzats per perfeccionar llengües com ara l’anglès, ja que ens ajuden a millorar la nostra comprensió oral, l’accent, la pronunciació de les paraules i indirectament ens ajuden a comprendre millor la sintaxi, guanyar vocabulari, etc. I si alhora anem llegint el text físic, podem millorar el nostre nivell d’escriptura. Un mètode molt complet i útil però que requereix dedicació, pràctica i constància.

 

Per tal que aconseguiu posar en pràctica aquesta tècnica tan estesa per aprendre idiomes, us facilitem una de les millors webs per descarregar audiollibres de forma gratuïta, la qual us farà passar l’estona d’una forma més amena.

 

http://www.openculture.com/freeaudiobooks

 

http://www.openculture.com/freeaudiobooks

 

http://www.audiobooksforfree.com/

 

En aquests webs podreu trobar els audiollibres més interessants de la xarxa. Principalment trobarem clàssics, ja que la majoria estan lliures de drets i es poden reproduir i editar de forma gratuïta. D’aquesta manera, trobareu clàssics de George Orwell, Franz Kafka, Ray Bradbury, Charles Dickens, Jules Verne, etc.

Comparteix
AnteriorSegon curs de Narrativa a l’Escola Vall del Ges de Torelló
SegüentMaleït Ewers
L'Escriba és un espai literari per a tots els públics. Recomanacions, novetats editorials, entrevistes i activitats per apropar-te totes les vessants de la literatura i el sector cultural.

1 comentari

  1. M’agrada que hàgiu parlat d’audiollibres.
    En podeu fer uns quants articles més perquè la utilitat dels audiollibres és vasta: casals d’avis, habitacions d’hospitals amb malalts de llarga durada, nens hospitalitzats que passen hores i hores al llit, persones amb discapacitats físiques que no poden aguantar el llibre ni passar els fulls, persones amb deficiències visuals, joves mandrosos que potser s’enganxarien a les històries i a la llarga serien bons consumidors de literatura, persones que han patit ictus, persones amb dislèxia que es veuen allunyats inevitablement de la lletra impresa, per a trajectes llargs en avió, trens de llarg recorregut, estrangers que volen aprendre català… el que compta és traspassar la literatura sense traves.
    la llista es pot allargar!
    Ara falta que les editorials catalanes apostin per aquest format. Les que editen en castellà ja ho estan començant a fer i ja hi ha audiollibres ben narrats i ben editats, dos factors imprescindibles perquè els lectors quedin atrapats no per la veu, sinó per la veu de l’autor i per la història.
    Endavant!

Comments are closed.