Edicions del Periscopi commemora la seva primera dècada com el segon segell català pel que fa a vendes i publicant una col·lecció limitada de grans títols del seu catàleg

A la vida s’ha de celebrar tot. I això és precisament el que faran al llarg d’aquest any els companys d’Edicions del Periscopi, que porten ja deu anys omplint les lleixes de novel·les i llibres de qualitat. Edicions del Periscopi compleix deu anys i ho commemora amb una edició especial de deu títols més que rellevants (entre d’altres iniciatives). No són els més llegits, populars i aclamats. Són deu llibres que, per una raó o una altra, els membres de l’editorial volen tornar a posar en circulació i ho fan just per encetar la seva segona dècada.

Es tracta de reivindicar i seguir apostant per una narrativa acurada i autors que defineixen la tasca minuciosa dels editors. Perquè, deu anys més tard, el somni d’Edicions de Periscopi és seguir facilitant bones històries, que no responen a cap gènere, estructura o llenguatge. Que són, senzillament, mereixedores de llegir.

Per tant, la col·lecció “Periscopi / 10 anys / 10 llibres” neix de l’amor i passió que tot l’equip hi posa al catàleg. Perquè Periscopi és el seu catàleg… i també la seva franja que ha convertit l’editorial en una marca per si sola. Ara, amb la reedició de llibres com Ànima, La campana de vidre, L’aigua és això o El ferrocarril subterrani, posa en relleu el que explica i defineix aquest segell editorial: la qualitat d’una història que mereix ser compartida.

Els dos primers títols d’aquesta efímera col·lecció –només es publicaran mil exemplars de cadascun i quan s’acabin, no es reimprimiran– són Ànima de Wajdi Mouawad, un llibre que va suposar un punt d’inflexió en la trajectòria de Periscopi; i Un cor massa gran, d’Eider Rodríguez.

I què ofereixen de nou? Una nova revisió lingüística, un disseny de portada trencador (que ha capgirat la popular franja) i, sobretot, el valor afegit d’un epíleg que signa el membre de l’editorial que ha apostat per aquell títol.

Deu anys, 100 títols

Edicions del Periscopi compleix els seus primers deu anys i ho fa de la mà del seu catàleg. Pel seu equip, és un orgull poder celebrar aquesta data tan rodona de la mà del seu llibre número 100. Tot ben rodó i una manera planera d’explicar el seu valor afegit: la feina acurada, tranquil·la i reflexiva que fan amb cadascuna de les seves novetats editorials.

Tot això ha ajudat a fomentar una gran complicitat entre els llibreters i l’editorial i, com no, amb el públic lector que ha fet que Edicions del Periscopi sigui actualment el segon segell de llibres en català pel que fa a vendes. La seva projecció ha sigut ascendent, a foc lent i l’editorial ha passat de llançar a les llibreries quatre o cinc novetats a unes 12 anuals, aproximadament.

Malgrat aquest augment, l’Aniol Rafel, fundador del segell, recorda que treballar com treballen cada títol i que el lector els vagi rebent d’una manera subtil fa que Periscopi no contribueixi a l’allau de sobreproducció del sector. No ha de ser una competició, recorda. Ara, ell i tot el seu equip agafen embranzida per festejar amb tots els seus còmplices el assegurat èxit d’aquesta editorial independent catalana.

 

Portada

Anterior“Flagelos”, Violeida Sanchez Socarras
SegüentAquest divendres 3 de febrer als cinemes…
Avatar photo
Comunicadora per vocació, fotògrafa per afició i amant dels petits moments. Addicta a les sèries, aprenent de xef i, naturalment, lletraferida.