Ascensión és una novel·la d’intriga i terror còsmic de Nicholas Binge que ens narra l’exploració d’una enorme i misteriosa muntanya, més alta que l’Everest, que ha aparegut d’imprevist al mig de l’oceà. Un grup de científics i militars subvencionats per una corporació oculta s’enfrontarà als perills de l’alçada, el fred i la neu. Aquestes, però, són només les més mundanes de les seves preocupacions: l’espai-temps, la física i la ment dels protagonistes es veuen alterades a mesura que ascendeixen cap al cim. Aconseguiran complir el seu objectiu i tornar a la civilització?

La novel·la de Binge està escrita de forma epistolar, és a dir, el protagonista explica la seva història en forma de cartes a la seva neboda. El Harold Tunmore és un famós físic i doctor, increïblement intel·ligent però amb poques habilitats socials. Mica en mica, anirem descobrint la seva història personal i per què ha acabat fugint del passat per embarcar-se en aquesta aventura.

Binge aconsegueix captar l’atenció del lector des de bon començament i mantenir la tensió fins a l’última pàgina. L’autor jugarà tota l’estona amb la ment del lector i dels seus personatges, amb les al·lucinacions produïdes pel mal d’altura, les insinuacions i, finalment, la realitat. És possible que els membres de l’expedició no estiguin sols en aquella inhòspita muntanya? És veritat que els segons no passen a la velocitat que els tocaria? Per què les dades que estan recollint no tenen sentit segons les teories científiques? Us tocarà descobrir-ho en aquesta novel·la apassionant.

Agradarà a…

Als interessats en alpinisme, misteris còsmics, la ment humana, una mica de ciència i molt de misteri.

No agradarà a…

Als detractors de Lovecraft, aquesta novel·la podria haver format part del compendi conegut com els mites de Cthuhlu.

Imatge destacada

AnteriorQuaderns d’estiu Castellnou
SegüentAquest divendres 28 de juny als cinemes…
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.