Jacinto Vicente, el secretari judicial del segrest de Maria Àngels Feliu, explica la seva experiència novel·lada a Olot: crònica d’un segrest, publicat per Edicions Xandri. El llibre arriba aquest març a les llibreries coincidint amb el 25 aniversari de l’alliberament de la farmacèutica d’Olot.

El 27 de març de 2019 farà 25 anys d’un dels fets més recordats de la crònica negra al nostre país. Després de 492 dies en captiveri, la farmacèutica olotina Maria Àngels Feliu era alliberada davant l’estupefacció dels diversos cossos de policia, el sector judicial i fins i tot la seva família. El cas es va convertir en un dels serials mediàtics més recordats i infames de la història criminal a Catalunya.

Vint-i-cinc anys més tard un dels protagonistes accidentals de tot plegat ha decidit posar per escrit els seus records, vivències i experiències. Jacinto Vicente, el que va ser secretari judicial del cas al Jutjats d’Olot, explica a Olot: crònica d’un segrest una sèrie de fets i d’informacions inèdites fins ara. Com era el contacte entre segrestadors i la família Feliu? Qui eren i com se sentien els segrestadors? Què se sap d’un hipotètic rescat? Per què Maria Àngels Feliu?

Totes aquestes preguntes i moltes més tenen resposta en un llibre que barreja la realitat amb la història novel·lada i que treu a la llum les interioritats del cas que va marcar la crònica de successos de dècada dels 90.

El llibre, a més, compta també amb dues veus imprescindibles per entendre la trama. El pròleg va a càrrec de Jesús García – Fustel, el tinent coronel de la Unidad Central Operativa de la Guardia Civil que va viure el cas des de la vessant policial en primera persona. Per altra banda, tanca el volum un epíleg de Tura Soler, la periodista d’El Punt Avui recentment guardonada amb el Premi Rahola, que va ser la primera periodista a publicar els noms dels segrestadors en un mitjà de comunicació. Tots dos testimonis completen de manera complementària la crònica que l’autor fa dels fets que va viure fa més de 20 anys. La il·lustració de les cobertes és, novament, obra de l’artista Georgina Armadàs.

Sinopsi

Any 1992. La farmacèutica olotina Maria Àngels Feliu és segrestada a les portes de casa seva. La Guàrdia Civil i la policia local comencen una cerca contrarellotge per trobar-la, però tots els rastres són contradictoris i no aconsegueixen seguir cap pista fiable. L’any 1994, es troba la farmacèutica viva a prop d’una benzinera a Lliçà de Vall. Qui va retenir Maria Àngels Feliu durant 492 dies? Com va funcionar la investigació? Per què es va allargar tant el procés? Algú en va sortir beneficiat? Jacinto Vicente Hernández narra de forma novel·lada la història real del que encara avui és el segrest més llarg de la història d’Espanya sense motius terroristes.

AnteriorCINECLUB VIC. Quién te cantará
SegüentMargarida Aritzeta és la nova degana de les Lletres Catalanes
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.