Per seguir amb el mateix estil de l’última publicació. Aquest mes us parlaré d’un altre llibre de la col·lecció que tracta sobre les emocions i de l’editorial Comanegra

Aquesta vegada li toca al perdó. El tractem a través del conte La llei del mirall (2006) d’Yoshinori Noguchi (Hiroshima, 1963), un expert japonès en coaching i assessorament psicològic. El relat ens explica de la història de l’Eiko, una mare que veu com el seu fill Yuta pateix bullying a l’escola. Ella, desesperada per ajudar al seu fill, parla amb el seu amic Yaguchi, qui li ensenya la clau per enfrontar-se a ella mateixa, a les seves pors i al seu passat per trobar la pau interior. D’aquesta manera, l’Eiko troba la fórmula per donar suport al seu nen.

Potser és una obvietat que si ens mirem a través del mirall durant una estona sabrem qui  som realment i la llum que veuen els altres en nosaltres, però sovint se’ns oblida. Aquest exercici aplicat per molts psicòlegs i professionals de la intel·ligència emocional és necessari fer-lo cada dia, perquè tots tenim dies o moments en què ens hem d’apujar l’autoestima. Per això, hauríem d’agafar la rutina d’observar-nos, obrir-nos a nosaltres mateixos i començar a respirar i a estimar-nos de nou. Perquè tal com diu el mateix autor, el que ens narra és: “Una llei que diu: ‘La realitat de la nostra vida és el mirall que reflecteix el nostre cor. És la llei del mirall’”. I de fet, veure’ns des d’aquest rectangle que mostra la nostra silueta és “Una regla màgica que resol qualsevol problema a la vida”. Una frase de Noguchi que s’hauria de convertir en un proverbi. 

El llibre va ser publicat per l’editorial Comanegra l’any 2010 i el novembre del 2018 se’n va fer una nova edició especial revisada i ampliada per part de l’autor, gràcies a l’èxit que va tenir. 

Agradarà… 

A les persones que cerquin l’autoconeixement i s’interessin per comprendre’s. És un conte, però si parem un moment i reflexionem és una situació habitual a les nostres vides. 

No agradarà…

A les persones que no els interessi saber qui són ni explorar la intel·ligència emocional. A aquelles que no es qüestionin les seves accions o que no estiguin disposades o preparades per explorar el seu interior. 

 

 

AnteriorH.P. Lovecraft: ‘El soñador de Providence’
SegüentAquest dijous al cine…
Avatar photo
Em dic Meritxell Dalmau i sóc periodista, especialitzada en cultura. Lletraferida, amant de les arts i de les veus de les persones. Apassionada pel teatre, ja sigui clàssic, modern o contemporani. Em pots trobar en un pati de butaques, en una exposició, en una llibreria o en una cafeteria relatant històries.