“Si voleu podeu agafar paper i llapis, seure i fer un dibuix”. Així va començar la primera part de la xerrada a la que van assistir les persones que van omplir la Sala de Plens de l’Ajuntament de Manlleu el passat dilluns 20 d’octubre. I és que, segons la psicòloga infanto-juvenil Núria Casanovas, dibuixar ens permet canalitzar les emocions, comprendre com estem i adonar-nos de molts detalls que a primer cop d’ull ens passen desapercebuts.

Durant la xerrada, Casanovas va explicar quina actitud hem d’adoptar quan mirem dibuixos d’infants i en quins trets ens podem fixar per comprendre’n el rerefons. “Mai treballem amb res segur, tot són hipòtesis”, recalcava.

Hi ha diverses característiques que podem tenir en compte a l’hora d’interpretar un dibuix. Cal que mirem els elements estructurals del dibuix, la dimensió, el tipus de traç i la seva intensitat, la ubicació en el full… Per exemple, els ocells signifiquen necessitat de llibertat, les muntanyes són objectius que tenim per complir, la nit significa dificultat però si hi ha estrelles són recursos que tenim, etc. El públic assistent també es va animar a preguntar sobre detalls que havien dibuixat al principi de la sessió, o sobre dubtes concrets dels dibuixos dels seus fills o alumnes.

En vistes de l’èxit d’aquesta xerrada, properament està previst fer dos tallers: un de relaxació en família i un altre per aprendre a interpretar dibuixos dels propis fills, però encara no hi ha dates fixades.

AnteriorCalígula. El desig d’atrapar l’impossible
SegüentPassatemps i pistes!
Avatar photo
Llicenciada en psicologia clínica, encara que el meu àmbit laboral és l’educatiu. M’encanta explicar contes i que me n’expliquin (un mai és prou gran pels contes!). Segurament llegeixo menys del que m’agradaria, tot i que si m’he de decantar per un gènere, em quedo amb la novel·la negra.