Un estudi recent publicat per uns investigadors de Brasil conclou que la prosòdia pot ajudar als infants amb dislèxia.

La dislèxia, la dificultat per comprendre i reproduir paraules escrites, afecta aproximadament entre un 3 i un 6% de la població. Normalment es detecta a la infància, durant l’etapa d’aprenentatge de la lectoescriptura. No obstant, els adults també es veuen afectats er aquesta síndrome.

La dislèxia té múltiples manifestacions, com poden ser la dificultat per llegir o les faltes d’ortografia. També depèn de l’idioma de la persona. Per exemple, en el cas del castellà, on hi ha regularitat fònica (cada lletra representa un únic so diferent) hi haurà menys dificultats que en el català o l’anglès, on una mateixa lletra pot representar diversos sons. Això passa perquè el nostre cervell associa el so a la lletra. Per tant, si hi ha més d’un so associat a una mateixa lletra, les persones amb dislèxia tenen una dificultat més a l’hora d’escollir quin és el correcte en cada cas.

La prosòdia és la musicalitat i el ritme propi de les paraules. Per tant, segons aquest estudi, una bona ajuda per a aquests infants seria poder llegir contes que juguin amb la musicalitat del llenguatge i que els permetin deixar-se de preocupar per com llegeixen i començar a gaudir del que llegeixen. Els contes rimats poden ser uns bons aliats.

Nosaltres us proposem tres contes rimats:

[td_text_with_title custom_title=”Quina gana que tinc!”]QUINA GANA QUE TINC

Autor: Emili Teixidor
Editorial Cruïlla

 

[td_text_with_title custom_title=”La Casa del Misteri”]la casa del misteri

Autora: Carmen Gil
Corombel Editorial

 

[td_text_with_title custom_title=”La vaca sàvia i altres contes en vers”]La-vaca-savia-i-altres-contes-en-vers-i1n7402609

Autor: Pere Rosselló Bover
Editorial l’Abadia de Montserrat

 

Anterior‘T’estimo però no tant’, una còmedia desconcertant
SegüentRosa V. Tort: “vaig començar a escriure una història romàntica i ara veig que parla de fins a quin punt hem perdut el nord i no anem a on hem d’anar”
Avatar photo
Llicenciada en psicologia clínica, encara que el meu àmbit laboral és l’educatiu. M’encanta explicar contes i que me n’expliquin (un mai és prou gran pels contes!). Segurament llegeixo menys del que m’agradaria, tot i que si m’he de decantar per un gènere, em quedo amb la novel·la negra.