Infinitas, un llibre escrit per Haizea M. Zubieta i editat per Roca Editorialés una història de ciència-ficció ambientada al futur, en un món que ha superat la mort gràcies a l’enginyeria genètica. Els éssers humans són immortals, els cossos es mantenen aturats en una espècie de joventut que, lamentablement, no és eterna. Un error no previst en l’alteració de l’ADN provoca que, passats uns 200 anys, el cos comenci a envellir-se i a degradar-se sense aconseguir morir mai. Pels més rics això no és un problema, ja que les fàbriques d’òrgans o els implants sintètics els permeten viure còmodament de forma indefinida. Per a la resta de la humanitat en canvi…

La Johanna Lowe, filla de pares científics, és la clau per revertir aquest error i tornar a la humanitat la possibilitat de morir: un regal segons alguns, la pitjor maledicció per altres. La seva singularitat genètica la portarà a replantejar-se el sentit de la seva vida i a col·laborar amb un grup titllat de terrorista que l’ajudarà a enfrontar-se a l’Agència de Protecció Genètica del Govern. I no explico res més perquè sinó tot plegat perdria la gràcia.

Infinitas és un llibre molt àgil de llegir, directe, ple d’acció, de secrets i també de descobriments científics. Destacaria, com a punt fort, tot el repertori de personatges que formen part de la novel·la, no només la protagonista. Tots tenen la seva pròpia història i forma de pensar, els seus dilemes morals i una personalitat singular. Es nota que estan creats amb cura i molt d’afecte. A part de la crítica social, el dret a la mort i a l’envelliment digne són claus en aquesta història. També es parla àmpliament sobre ciència i ètica en l’experimentació i la manipulació genètica.

Agradarà a…

A qui busqui una novel·la que enganxi, sigui entretinguda i plena d’acció. A qui li agradi la temàtica científica i la crítica social. Fins i tot, la recomanaria als lectors que no són aficionats a la ciència-ficció.

No agradarà a…

A qui tingui prejudicis, ja que la novel·la incorpora un gran crítica social en si mateixa: contra el racisme, el sexisme, l’homofòbia, l’extremisme religiós, la diferència de classes… i les seves protagonistes en són el millor exemple.

AnteriorCINECLUB VIC. El tercer hombre
Següent‘Hache’, el narcotràfic a la Barcelona dels 60
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.