Encetem el mes d’abril amb un nou Film Challenge. Com tots sabeu ja s’acosta la diada de Sant Jordi i això significa tres coses: roses, llibres i dracs. Sí, tots coneixem la llegenda del drac de Sant Jordi i per aquest motiu, i amb permís de la Daenerys de la Tormenta, la que no crema, mare de dracs, senyora dels set regnes, protectora del Collsacabra i part de les Guilleries i jo què sé més, aquest més d’abril el dedicarem a visionar algunes de les millors pel·lícules on els protagonistes són aquests essers mitològics que treuen foc pels queixals.

 

Dragonheart (Rob Cohen,1996)

 

Rob Cohen dirigeix aquest magnífic desplegament d’efectes visuals en una història que desprèn humor i emocions a parts iguals. Una molt bona opció per a aquells a qui els agrada viure grans aventures.

 

The neverending story (Wolfang Petersen,1984)

Qui no recorda les aventures de Bastian a sobre el drac blanc de la sort Fujur? Segurament un dels dracs menys convencionals del cine, ja que potser sembla més  un gos que no pas a un drac amb totes les de la llei, però la veritat és que tota una generació va quedar enamorada d’en Fujur, així com també del fantàstic món que ens mostrava La història interminable.

 

 

How to train your dragon (Dean DeBlois,  Chris Sanders, 2010)

 

Enginyosa, original i divertida pel·lícula d’animació en 3D, que va més enllà d’una simple relació entre un víking i un drac. L’amistat i el fet d’obrir els ulls i la ment per veure més enllà de la realitat fan que aquesta aventura de tints èpics acabi resultant un exercici visual d’allò més recomanable.

 

 

BONUS TRACK!

Història de Catalunya (BRB Internacional, Claudi Biern Boyd, 1988)

Els que em coneixeu ja sabeu de sobres que sóc un nostàlgic. Ho sé, però no ho puc evitar, i menys quan m’ha vingut al cap aquesta sèrie d’animació que a finals dels 80 va ser emesa per TV3, i on els més petits de la casa, i perquè no, els no tan petits, podien fer un repàs de la història de Catalunya a través de la mirada i les explicacions d’en Dragui, un drac rosa que capítol rere capítol viuria en primera persona el naixement del nostre petit gran país.

Comparteix
AnteriorCINECLUB VIC. Katalin Varga
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar
L'Escriba és un espai literari per a tots els públics. Recomanacions, novetats editorials, entrevistes i activitats per apropar-te totes les vessants de la literatura i el sector cultural.

Deixa una resposta: