Fitxa tècnica

Títol: El problema de los tres cuerpos
Autor: Cixin Liu
Editorial: Nova

 

Sinopsi

El problema de los tres cuerpos és la primera part de la trilogia de ciència-ficció de Cixin Liu titulada Los tres cuerpos, guanyadora del premi Hugo 2015 a la millor novel·la. La novel·la està formada per dues històries: una al present i l’altra al passat que s’acabaran unint inesperadament.

En l’actualitat, la ciència està en perill, ja que un pilot de científics brillants s’han suïcidat amb pocs dies de diferència, sense cap motiu aparent i sense cap indici d’assassinat. A més, tots els experiments realitzats amb els acceleradors de partícules només donen resultats aleatoris, com si les lleis de la física haguessin deixat d’aplicar-se. Les altes esferes encarregades de resoldre aquest cas comptaran amb l’ajuda de Wang Miao, un expert en nanomaterials que forma part de Fronteres de la Ciència, una societat de científics d’abast mundial que podria estar implicada en el cas. Intentant descobrir la veritat, Miao acabarà immers en un joc d’ordinador titulat Tres cuerpos que emula un univers on el sol surt i es pon aleatòriament.

Per altra banda, en la història ambientada durant la Revolució Cultural xinesa, la Ye Wenjie és una científica prestigiosa titllada de traïdora. Després de moltes peripècies, acabarà en un projecte secret anomenat Costa Roja. La Wenjie serà testimoni del que podria ser el fenomen més impactant de la història de la humanitat.

Tres soles és una novel·la clàssica de ciència-ficció on tenen molt de pes les teories científiques i les explicacions racionals. Per sort, Cixin Liu és bon professor a part de narrador i no es fa gens carregosa la part més teòrica. Per altra banda, la història està teixida magistralment: els dos arcs argumentals s’acaben entrellaçant mentre es resol el misteri pas a pas. Liu també aconsegueix fer-nos reviure un període històric recent de Xina carregat de repressió, censura i violència contra els intel·lectuals. Els personatges, al principi una mica hermètics, acaben descobrint-nos també els seus secrets i motivacions enriquint la història. Destacaria les breus aparicions del detectiu Shi Qiang, descarat i malhumorat, ja que aconsegueix enamorar-nos amb el seu enginy, intuïció i experiència de la vida.

Agradarà a…

A qui estigui interessat en l’àmbit científic: física, matemàtiques, astronomia… A qui vulgui llegir una novel·la d’intriga molt diferent o, simplement, a qui vulgui conèixer una mica més de la història recent de Xina.

No agradarà a…

A qui necessiti una novel·la lleugera per passar l’estona. A qui l’avorreixin les teories científiques.

 

foto de portada: okdiario.com

AnteriorCINECLUB VIC. Diamantino
Següent“Adéu, àvia”, com recordar aquells que estimem
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.