Edicions Xandri treu una nova novetat editorial. Seguint la seva línia de relats negres ara ens fan baixar al camp de futbol. Onze autors ens presenten 11 relats diferents on el negre, la criminalitat i el món del futbol es barregen per demostrar que l’esport també és molt fosc.

Els editors expliquen que l’objectiu era poder abordar el món del futbol, barrejat amb el criminal, i des de diferents perspectives. Per aquest motiu es va reclutar un equip d’11 professionals de l’escriptura, entre els quals hi ha periodistes esportius que testegen, alguns per primera vegada, la ficció criminal; aficionats al futbol; autors de novel·la i relat negre i persones que no els agrada el futbol. D’aquesta manera tal i com expressen des d’Edicions Xandri “s’ha donat visibilitat des d’angles molt diferents i s’ha tractat el tema del futbol amb perspectives molt variades”.

Els relats s’estructuren a partir d’un títol i un subtítol. Cada autor ha pogut triar el subtítol més adequat a la història que ha escrit, però el títol li va ser imposat. Un bar barceloní regentat per hooligans del futbol en general va ser testimoni d’un sorteig que superava l’expectativa de la Champions. Dues caixes contenien  el nom dels autors i dels títols prèviament escollits pels editors i es van anar duent a terme els emparellaments, de tal manera que cada escriptor es va veure obligat a forçar una historia que encaixés amb el seu títol, i sense boles calentes.

El resultat d’aquest experiment, ideat per Edicions Xandri, però ja aplicat a d’altres volums (Terra de crims, 2017 i Crims nostrats, 2014), és El futbol és així.

Presentació de ‘El futbol és així’, el passat 27 de setembre a Sant Cugat.

Deixa una resposta: