Col·lecciona

3139

Avui va de col·leccions!

Hi ha maniàtics i maniàtics i amb les col·leccions de contes jo em puc emportar la palma perquè sóc d’aquelles persones que només descobrir o començar-ne una ja m’agradaria tenir tot el pac a casa per poder-lo gaudir. I és que vivim en la societat de la immediatesa, on  sembla que el més important és tenir, tenir-ho ràpid i encara millor si es té més que l’altre, no? Una societat amb una capacitat compulsiva per comprar i tenir qualsevol cosa material, però el que acaba passant moltes vegades és que tant tenir no deixa espai al fet de sentir, pel fet que ens centrem en coses que no són tan importants com semblen. Jo ho he tingut clar en ser mare: com canvien les prioritats! Bàsicament, se m’ha girat el cervell del tot, però això ja us ho explicaré en un altre post.
El que volia dir amb aquesta parrafada és que us recomanaré molts contes i col·leccions però és important tenir present que tenim una Xarxa de Biblioteques Municipals molt potent. La biblioteca del vostre poble pot ser més petita o més gran, o tenir un bibliobús, però poden demanar contes i llibres arreu de la província, de manera que pugueu gaudir gratuïtament de milers d’exemplars de qualitat i adequats als vostres fills/es.

Com he dit, a mi m’agradaria tenir molts contes i àlbums il·lustrats però de moment faig com les formiguetes i els compro mica en mica; però mentrestant biblioteca!

En primer lloc, us recomano llunauna col·lecció de l’editorial Kalandraka titulada Del bressol a la lluna. 5 contes de cartró dur (estan pensats per infants de 0-3 anys) que juga amb pictogrames poètics o poegrames. Cada un d’ells treballa un tema diferent: els animals més propers, els primers números, els aliments, la màgica lluna i els sons i onomatopeies, tots amb ritme i rima final. Les il·lustracions tenen un estil molt peculiar però són bastant realistes. I com diu la pròpia editorial, són contes per educar l’ull i endolcir l’oïda. Així l’infant aprèn que es pot llegir de dreta a esquerra, de dalt a baix, i que el pas de les pàgines és l’esdevenir dels versos.

 

9788498259292Per altra banda, us vull donar a conèixer la col·lecció de l’editorial Combel de l’escriptor i il·lustrador Xavier Deneux. És una col·lecció de cartró dur per als més petits i que treballa conceptes concrets com els contraris, colors, números, formes, fruites i verdures,  transports, etc. però actualment també estan sortint contes clàssics com la caputxeta vermella i els tres porquets. Aquest gran autor es caracteritza per la seva simplicitat estètica i moderna perquè utilitza un línia neta, amb contrastos i imatges amb relleu, la qual cosa apel·la al joc estètic i sensorial amb els lectors. Com a proposta, es pot jugar a tocar cada imatge amb els ulls tancats per veure a què ens recorda cada forma, així reforcem vocabulari i la imaginació.

 

 

 

 

AnteriorMonòlegs de la Vagina a l’ETC
SegüentAquest divendres al cinema…
Avatar photo
Em dic Anna Prat i Fontseca, tinc 34 anys i sóc mare d’en Guiu, nascut el 23 de desembre del 2014, i parella d’en Xevi, un company de vida que em fa créixer i estimar el dia a dia i apreciar els petits detalls que la vida ens brinda. He de dir que em va costar molt saber què volia ser de gran, ja que sóc mestra d’educació infantil amb menció d’art a l’escola, integradora social i intèrpret de llengua de signes. Amb el temps m’he adonat que el camí que he recorregut tan a nivell educatiu com laboral, ja que tinc experiència en el món de l’educació i el lleure i en educació especial, m’han ajudat a sentir-me preparada i valenta per iniciar aquest projecte amb confiança i seguretat: “Carantoines, mare de dia a Tona”. Neix el setembre de 2015, ja que em permet ser la mestra i la mare que visualitzo en el meu ideal i al mateix temps conciliar la vida laboral i familiar tan de la meva família com de les famílies que confien i confiïn en aquest projecte. I amb aquest projecte al damunt, se'm convida a escriure a L'Escriba cada quinze dies sobre el que més m'agrada: criança, infància, educació, literatura infantil, activitats i experimentacions sensorials i altres temes relacionats.